fbpx
2.9 C
София

Samsung очаква още по-големи печалби за третото тримесечие

Най-четени

Ръстът на финансовите резултати на Samsung в резултат на локдауна, пандемията и преминаването към онлайн работа и обучение, изглежда продължава да се покачва.

Корейският гигант в електронната търговия заяви в четвъртък, че очаква оперативната му печалба за третото тримесечие да достигне 12,25 трилиона вона или 13,2 милиарда щатски долара, което е увеличение с близо 28% в сравнение с предходната година. Samsung също така отчете приходите си за изминалото тримесечие, което приключи на 30-ти септември, като според данните те се равняват на 61,2 милиарда долара, което е най-високият тримесечен приход на компанията досега, със значително увеличение спрямо прихода на компанията преди една година.

Samsung не даде официална информация какво смята, че е повлияло за тези добри резултати, но компанията вероятно е получила тласък от страна на увеличеното търсене на чиповете ѝ, тъй като все повече хора, принудени да работят от вкъщи по време на пандемията от коронавирус, купуват електронни устройства и други подобни стоки. Компанията ще отчете крайните си резултати за тримесечието, които ще влязат в официалните отчетни документи, по-късно този месец.

Samsung продава повече телефони и телевизори от всяка друга компания, но също така има огромен бизнес, посветен на търговията с чипове памет, които продава на производителите на различни устройства по целия свят и за всякакви нужди. През последните месеци бизнесът с чиповете на Samsung получи тласък от разкриването на нови центрове за данни, които се оказаха силно необходими в тези времена на онлайн обучение и работа, за да могат да съхраняват всички данни, които генерираме, докато продължаваме обичайните си социални процеси от домовете, и за да поддържат работата на всички така ключови платформи, от които се нуждаем за това.

През месец юли тази година от Samsung официално обявиха, че очакват мобилният пазар да започне да се връща към нивата преди COVID-19 през втората половина на годината, подкрепен от приемането на 5G устройствата. Компанията също така има по-дългосрочните амбиции да се превърне и в един от лидерите на пазара на чипове и модеми, свързани с популяризирането на 5G устройства, но на този етап остава доминирана на този пазар от утвърдените вече в него гиганти.

Също така, голяма част от приходите на корейския технологичен гигант идват и от производството и продажбата на панели за монитори, индустриална техника, компоненти за различни технически изделия за крайни клиенти и други подобни бизнес пера на компанията, насочени към корпорациите, а не към крайните клиенти, които обаче пак получават тласък в продажбите, в резултат от търсенето на повече електронни устройства за домашно и офис използване.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини