Samsung, който е изправен пред голяма заплаха от Huawei относно лидерството на световния пазар на смартфоните, сега също се сблъска и със силна конкуренция на пазара на Smart TV. По-специално, компанията губи позиции пред Xiaomi на пазара на смартфоните в Индия, но южнокорейският гигант има план за увеличаване на пазарния си дял на Smart TV в тази страна.

Изглежда, че Samsung ще търси достъп до индийския пазар на умната телевизия в различните ценови категории. Според доклада, компанията от следващата седмица ще пусне около 20 нови модела Smart TV.

Началната цена на новите модели ще бъде около 20 000 рупии (около 270 долара), а максималната – до 240 000 рупии (3200 долара). По този начин се планира да се обхване по-широк кръг от аудитории, като се използват устройства от бюджетния и среден сегмент до високия клас.

Съобщава се също, че новите модели Smart TV на Samsung ще бъдат оборудвани с функции като PC режим, Home Cloud, Live Cast и музикален плейър. Новите телевизори на Samsung се очаква още да имат функции, свързани с платформата OTT.

Това развитие се случва, точно когато китайските брандове се опитват да се утвърдят на пазара, а Xiaomi вече е една от водещите марки на Smart TV в Индия. Наскоро в в тази страна беше пусната серията Realme Smart TV, която е част от изпълнението на целта на компанията в този сегмент. Между другото, Realme Smart TV беше пусната и в Украйна.

Освен това, OnePlus миналата година пусна серията OnePlus TV Q1 на индийския пазар с премиална цена. Но наскоро компанията представи и две нови серии на достъпни цени, започващи от 12 999 рупии, което, разбира се, ще намери  своите купувачи, като се има предвид цената на продуктите на марката.

Наскоро пък Samsung пусна на индийския пазар QLED 8K телевизори от примум-клас, струващи от $ 6500 за 65-инчовия модел и достигайки до $ 21 000 за 85-инчовия модел. Новите телевизори са готови за предварителни поръчки и ще дебютират на индийския пазар от 10 юли.

5 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари