fbpx
4.6 C
София

Samsung показа първокласни технологии, оформящи бъдещето на свързания живот на IFA 2018

Най-четени

Samsung очертава своята визия за продукти и услуги за следващата ера на свързано живеене с технологии с изкуствен интелект (AI), интернет на нещата (IoT) и 5G

Samsung Electronics Co. Ltd. проведе пресконференция на IFA, за да очертае своята визия и ангажимент за разработване на първокласни продукти и услуги, които ще оформят следващата ера на свързано живеене. Samsung демонстрира как иновативните технологии, задвижвани от изкуствен интелект (AI) и интернет на нещата (IoT), могат да допринесат до по-удобен, сигурен и спокоен живот.

„Samsung е изцяло позиционирана да предоставя на потребителите пълна гама от най-съвременните продукти и услуги с изкуствен интелект (AI) и интернет на нещата (IoT), благодарение на широкото ни портфолио от телевизори, дисплеи, аудио, домакински уреди, разбира се, и мобилни устройства“, каза HS Kim, президент и главен изпълнителен директор на отдела за потребителска електроника на Samsung Electronics. „Стремим се да оформим нова ера на свързано живеене, където нашите продукти и услуги безпроблемно взаимодействат един с друг, за да направят живота на нашите потребители по-богат, по-умен и по-забавен“.

На фронтовата линия на бъдещето

Samsung е водещ лидер в развитието на технологиите за изкуствен интелект (AI) и 5G, като през последните месеци бяха обявени инвестиции от няколко милиарда долара, за да се гарантира непрекъсната интеграция на напредъка в хардуера, софтуера и услугите. С новите изследователски центрове за изкуствен интелект (AI), създадени по целия свят, включително скоро създадения в Кеймбридж, Великобритания, Samsung очаква около 1000 известни изследователи да се присъединят към екипа им до 2020 г., проектирайки и развивайки изкуствен интелект, ориентиран към потребителите.

Освен това мрежовата инфраструктура от ново поколение е предпоставка за следващата ера на свързаното живеене: чрез активната си роля в установяването на 5G индустриални стандарти, Samsung оглавява въвеждането на мрежи от ново поколение и с нетърпение очаква да интегрира първата в световен план 5G-захранвана гигабитова домашна широколентова услуга (5G фиксиран безжичен достъп) по-късно тази година в САЩ.

Новото поколение телевизори с невероятно качеството на картината и 8K резолюция

Samsung продължи да революционизира индустрията за дисплеи на IFA 2018 с въвеждането на Q900R – QLED и изкуствен интелект (AI). Той се предлага в три ултраголеми размера на екрана (65″, 75″, и 85″). Samsung QLED 8K телевизорите ще включват няколко подобрения, включително 8K Резолюция, Q HDR 8K и Quantum Processor 8K, които гарантират 8K-качество. Чрез 8K Upscaling се осъществява мащабиране и преоразмеряване на съдържанието, което е с по-ниска от 8K резолюция.

Samsung Q900R разполага с Real 8K резолюция с пикова яркост от 4000 nits, стандарт, който се среща в повечето филмови студия. Тази функция позволява на телевизора да възпроизвежда четири пъти повече пиксели от 4K UHD TV и 16 пъти повече пиксели от телевизорите с Full HD. Q HDR 8K е захранван от HDR10+, технология от следващо поколение за изключително висококачествена картина, осигуряваща на потребителите отлично HDR съдържание. Усъвършенстваната с изкуствен интелект технология 8K AI Upscaling на Q900R е разработена с цел да подобри както качеството на картината, така и на звука – независимо от оригиналното качество или формат на източника.

Samsung също представи и The Wall, авангарден микро LED екран, предназначен за корпоративни и извън домашни среди

Разработен с технология за самоизлъчване и модулен дизайн, The Wall е напълно приспособим, за да даде на потребителите свободата да решат как да интегрират дисплея в своето пространство.

Освен него, Samsung представи нов 49-инчов модел на The Frame с улеснен достъп до специално проектирани произведения на изкуството, които могат да бъдат показвани на екрана, без да се налага да се навигират чрез стотици опции. В допълнение, Art магазинът на The Frame продължава да се разширява с над 850 произведения на изкуството от някои от най-известните художествени институции в света, включително Берлинския държавен музей, музея Виктория и Алберт и Тейт.

Качеството на звука продължава да остава основен приоритет на компанията и новите премиум саундбари HW-N950 и HW-N850 от Samsung и Harman Kardon доказват това. И двата саундбара поддържат Dolby Atmos и DTS: X, за да създават невероятна звукова среда.

Домакински уреди, пълни с идеи

В световен мащаб съвременният живот се пренасочва към по-динамични технологии, очаквайки те да играят множество роли вкъщи. В резултат кухнята се превръща в център на дома и уредите служат като умни лични асистенти. Samsung се стреми да задоволява нуждите на развиващите се домове и начина на живот на потребителите с пълна гама от най-съвременни AI и IoT решения.

С хладилника Family Hub потребителите могат да направят живота в кухнята още по-удобен. Използвайки големия сензорен екран, като контролен панел, Family Hub може лесно да контролира свързаните устройства. С Bixby и Voice ID потребителите могат незабавно да получат конкретната информация, от която се нуждаят, а Family Hub’s Planner помага на потребителите да планират ястията, като препоръчват най-подходящите рецепти.

Dual Cook Flex допринася за по-ефективно готвене, като същевременно отговаря на различни хранителни изисквания и предпочитания

Благодарение на гъвкавата си врата и функцията за двойно готвене потребителите могат да се грижат за нуждите на всеки член на семейството. С Cooking Guide потребителите могат да получават препоръки за това коя фурна да се използва въз основа на хранителните съставки и вида на готвенето.

Революционната пералня Quick Drive драматично промени човешкия живот към по-добро. Quick Drive може да изпере дрехите за половината от стандартното време, без да прави компромис с изпирането, освобождавайки времето на потребителите. Освен това системата за грижа AI Q-rator служи като персонализиран и интелигентен асистент, докато Laundry Planner намалява времето за изпиране на дрехите, като позволява на потребителите да пускат и спират прането според графика си.

Мобилни устройства от следващо поколение

Samsung представи най-мощния си смартфон Galaxy Note9 на IFA. Той бе обявен по-рано този месец в Ню Йорк и е предназначен за тези, които изискват най-доброто. Към момента на българския пазар устройството се предлага във вариант 128GB вътрешна памет, които могат да бъдат увеличени с външна micro SD карта с размер до 512GB. Ефективната батерията на Galaxy Note9 с капацитет 4000 mAh позволява на потребителите да говорят, изпращат текстови съобщения и да играят игри, без да се притесняват за оставащия заряд, а интелигентната му камера помага на потребителите да заснемат перфектния кадър всеки път. S Pen, запазената марка на серията Galaxy Note, е още по-иновативен чрез добавянето на Bluetooth Low-Energy (BLE). Разработено като устройство за дистанционно управление на телефона чрез Bluetooth, S Pen позволява на потребителите да контролират презентационните слайдове – дори когато телефонът е на до10 метра от тях.

Galaxy Note9 е съвместим и със Samsung DeX, който предоставя интерфейс, подобен на персонален компютър

Чрез просто свързване на един HDMI адаптер към екран, телефонът може да захранва виртуалния работен компютър или да служи като напълно функционален втори екран. Galaxy Note9 не прави компромис със сигурността, с най-ефективните конфигурация и внедрени функционалности  на пазара, благодарение на платформата Samsung Knox.

Представен още на IFA е новият Galaxy Watch, който съчетава визията на традиционния часовник с интелигентна технология. Удълженият живот на батерията на Galaxy Watch с до 80+ часа елиминира нуждата от ежедневно зареждане. А с добавянето на LTE свързаност, потребителите на Galaxy Watch вече могат да останат свързани, без да трябва да носят телефона със себе си. Galaxy Watch идва с нов сензор за следене и управление на стреса, следене на съня и възможност за показване на дихателни упражнения, които спомагат потребителите да останат фокусирани към текущите си задачи.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Мирослав
Мирослав
3 години

За да се затвори продуктовата гама на Samsung, предлагам да почнат да произвеждат лютеница. Така хем хладилник, хем нещо в него.

По изкуствен интелект срещу Huawei да бягат не могат да ги настигнат.

Нови ревюта

Подобни новини