fbpx
9.8 C
София

Samsung представи умен чип със скенер за пръстови отпечатъци за банковите карти и не само

Най-четени

Светослав Димитров
Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Samsung представи малък чип за защита на банковите карти с помощта на пръстовия отпечатък на потребителя. В едно устройство е комбиниран скенера за пръстови отпечатъци и системите за защитено съхранение и безопасна обработка на данните Secure Element и Secure Processor.

Новият чип на Samsung, получил наименованието S3B512C, съответства на стандартите за сигурност EMVCo и Common Criteria Evaluation Assurance Level (CC EAL) 6+, а също съответства и с най-новите спецификации за защита на банковите карти с биометрични данни, представени от Mastercard – т.нар.  Biometric Evaluation Plan Summary (BEPS).

Според говорител на Samsung, S3B512C е предназначен предимно за разплащателните карти, но може да се използва и в други картови продукти, които изискват висока степен на сигурност – студентски карти и клубни карти за членство, идентификационни номера на служители или електронни ключове, използвани за достъп до сгради.

Предполага се, че новият защитен чип е първото в индустрията решение „всичко в едно“, което чете информацията с помощта на биометричен сензор. Данните се съхраняват в криптиран вид, като същевременно се анализират и обработват с помощта на Secure Processor.

Картите с новите чипове на Samsung ще позволят бързото и сигурно извършване на транзакции при пазаруване. Биометричното удостоверяване елиминира необходимостта от въвеждане на ПИН-код и предотвратява транзакции чрез откраднати карти – самоличността на потребителя се потвърждава с помощта на пръстов отпечатък, чийто цифров модел се съхранява сигурно в самата карта.

Данните за пръстовите отпечатъци се съхраняват в Samsung Secure Element, който е получил световна акредитация в съответствие със стандартите EMVCo и CC EAL 6+, а другата част от чипа – Secure Processor – обработва данните от скенера за пръстови отпечатъци в съответствие с установените алгоритми и го сравнява със съхранения вече образец. Освен това допълнителна система за сигурност, според Samsung, осигурява защита срещу незаконните опити за хакване – например използването на изкуствени пръстови отпечатъци.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини