Samsung представи Cloud Print – своя технология за печат чрез мобилни устройства

0
24

Корейската Samsung представи своя онлайн-услуга за мобилни устройства с Android, която предлага функционалност и възможности, подобни на AirPrint за операционната система iOS. Чрез Samsung Cloud Print е възможен безжичния печат на документи и изображения чрез Wi-Fi и NFC от мобилни устройства към принтери, поддържащи тази технология.

Приложението за Android, позволяващо безжичния печат, Samsung възнамерява да представи през месец юни тази година, като по-късно ще се появи версия за операционната система iOS. Очаква се и подобна програма за телевизорите Smart TV. Корейската компания подчертава, че онлайн-услугата е осигурена с най-висока степен на защита на данните.

Samsung Cloud Print ще шифрова данните при предаване на информация между устройствата. Ще бъде вградена поддръжката на протокола Samsung Knox с „най-висока степен на безопасност“. Приложението за ОС Android ще поддържа работа чрез NFC-интерфейса и ще позволи включването на 20 принтера към мобилното устройство само чрез няколко натискания върху сензорния екран.

Засега подобно включване поддържат малък брой принтери. Samsung в края на миналата година представи фирмените принтери от серията Xpress с поддръжката на NFC връзка.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари