Samsung прекръстват Терминал 5 на „Хийтроу“ на Терминал Samsung Galaxy S5

5
40
Терминал 5 на „Хийтроу“

Следващия понеделник – 19 май – пътуващите на най-голямото лондонско летище „Хийтроу“ ще бързат за полета си не към Терминал 5, а към Терминал „Samsung Galaxy S5“. Това ще продължи в следващите две седмици като част от вероятно една от най-мащабните рекламни кампании в последните няколко години.

По време на кампанията, името на Samsung и елементите от визуалната им идентичност ще станат част от абсолютно всичко свързано с терминала: от табелите, от стените, от уебсайта му и дори от абсолютно всеки електронен билет издаден през този период. Целта на всичко това е да не остане нито един пътник, който да не е чул и видял нищо за последния флагмански смартфон на южнокорейската компания.

Името „Terminal Samsung Galaxy S5“ ще бъде изписано на входа на терминала, на спирките на автобусите и станцията на метрото, в чакалните, в помещението, където се извършва проверка на ръчния багаж и на гейтовете. Същото име придружено от снимка на Galaxy S5 ще се появи на всички 172 електронни панела разположени в основния терминал, чакалните на гейтовете и местата за получаване на багажа.

Говорителят на летище „Хийтроу“ е споделил с медиите, че служителите нямат нищо против временната смяна на името на терминала.

Както можете да си представите, Samsung са платили огромна сума, за да си позволят подобна реклама. Нямаме точно информация в какъв размер е била, но знаем със сигурност, че бюджетът им за реклама през 2013 година беше цели $14 милиарда. Samsung наистина признаха, че тазгодишният им рекламен бюджет ще намалее, но по всяка вероятност са си оставили някой друг милиард за подобни акции като тази на „Хийтроу“.

Дали инвестираните в акцията пари ще се възвърнат в Samsung е спорно. Да се надяваме, обаче, че временното и по-сложно име на Терминал 5 няма по някакъв начин да попречи на пътниците да хванат точния самолет.
 

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
pland
pland

Ами да,просто Самсунг.Могат да си го позволят и го правят.
А SGS5 е просто нещо добро.Имам го,имам и SGS2 и разликата е огромна и то в добрата насока.
Ония с ябълките има много хляб и гнили ябълки да ядат,докато създадат нещо такова.И то със сменяема батерия,а не еднодневка.

BAZZINGA
BAZZINGA

Аз не съм със „ябълка“ но го предпочитам пред пластмасов евтинджос който дори и качествен звук няма .. 🙂

Dave
Dave

телефона на апъл е по евтин понеже се прави по „изпитана технология“ от 2007 и от отгава не се е променил, докато в „евтинджоса“ всеки нов модел е с най-добрия хардуер и ПАК го продават за по малко пари.
колкото до пластмасата – тя дава лекота и издръжливост на телефона а не като ябълките всеки втори ходи с пукнат и надран телефон… ябълкови прошляци какво да ги правиш с тия строшени пукнати панели…

BAZZINGA
BAZZINGA

Е шанс,аз съм с HTC One и съм си супер доволен въпреки малкият капацитет на батерията и това че не мога да набутам друга като едната се изхаби.

lime.vonavi
lime.vonavi

Най-голямото ми разочарование с S5 е, че е само инкрементален ъпдейт от S4. Просто не си заслужава рекламата. Аз съм с N5 и съм много доволен.