Samsung премахна реклама с компютри-кученца

2
18

Samsung е отстранила от YouTube реклама, в която хората жестоко изливат гнева си върху своите компютри, изобразени във вид на кученца.

Клипчето, наречено „Don’t Give Up on Puppy Love!“ (Не се отказвайте от любовта на кученцата!) беше представено в понеделник, на 19 ноември. Според сюжета, ядосани потребители се гневят на компютрите си и на вечните проблеми с тях, след което ги разбиват, стъпкват или изхвърлят. В случая, компютрите са изрисувани като кученца – с лапи, уши и муцунки.

Във видеото, всъщност, се рекламират SSD-дисковете на Samsung, и по-точно – SSD 840. На потребителите се предлага да не изливат яда си върху компютъра, а просто да го обновят с помощта на устройствата на Samsung.

Компанията е получила множество негативни коментари от потребителите, обвиняващи я в насърчаване на жестокостта към животните. В официалното обяснение на Samsung се казва, че видеото е премахнато, защото „очевидно разстройва хората“.

Рекламната агенция The Viral Factory, създала клипа, обяснява, че не носи никаква отговорност за станалото недоразумение, защото рекламата е поръчана от Samsung и е била публикувана на официалния канал на компанията в YouTube след нейното предварително одобрение.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари