Samsung претендира за дисплейния бизнес на Sharp

0
27
В списъка на кандидатите за придобиване на дисплейния бизнес на Sharp се нареди и корпорацията Samsung Electronics. Това обяви японския вестник Mainichi, позовавайки се на неназовани източници.

Според информацията от изданието, Samsung може да закупи звеното на Sharp, ангажирано с производството на течнокристални екрани, благодарение на което южнокорейският гигант ще получи достъп до съвременната технология на конкурента си и ще може да предложи по-високо ниво на качество на своите дисплеи. Никакви подробности относно планираната сделка между Samsung и Sharp не са обявени все още.

Междувременно, изданието The Japan Times съобщава, че купувач на дисплейния бизнес на Sharp, най-вероятно ще бъде компанията Japan Display. Най-големият й акционер – японския държавен фонд Innovation Network Corporation of Japan (INCJ) – излезе в последната фаза на преговорите с кредиторите на Sharp и ръководството на самата японска компания. Според медиите, INCJ и Sharp могат да постигнат споразумение до края на текущата финансова година, която ще продължи до 31 март 2016-та година.

Според изданието Nikkei, до края на настоящата финансова година, Sharp ще запази подразделението си по производство на LCD-панели.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари