Samsung придоби компанията зад Siri

0
41


Samsung Electronics
обяви, че е сключила споразумени с Viv Labs за придобиването на компанията, която е основана от създателите на виртуалния асистент Siri.

Основана преди четири години, Viv предлагат открита AI платформа, която позволява на разработчиците да интегрират диалогови асистенти и интерфейси, които се базират на естествен език в своите приложения и услуги. Компанията рекламира своята технология, като най-простия начин за света да си взаимодейства с устройствата, услугите и вещите навсякъде, посредством платформа за изкуствен интелект, която знае какво бива заучавана и „се учи всеки ден“.

От Samsung заявяват, че компанията ще продължи да оперира независимо под сегашното си ръководство, но ще работи в тясно сътрудничество със Samsung Mobile.. „За разлика от други AI базирани услуги, Viv разбира естествения език по един съвсем нов начин, разполага със задълбочени знания за машинното обучение и стратегическо партньорство, което  ще обогати портфолиото от услуги, които предлагаме“, заяви при анонса на сделката Инджонг Ре, главен технологичен мениджър на Samsung Mobile Communication. „Viv е изградена с мисъл да помогне, както на потребителите, така и на разработчиците. Този двоен фокус е и причината, поради която сметнахме, че Viv е идеалния кандидат, за да бъде интегриран в домакинските уреди, носимата технология и другите устройства на Samsung във време, в което парадигмата за начините, по които си взаимодействаме с технологията се променя към интелигентите интерфейси и гласовия контрол“.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари