Samsung все още не успява да се отърси от слабата репутация на своя дигитален асистент Bixby, особено в сравнение с конкурентите като Google Assistant, Alexa и дори Siri. Но компанията очевидно лансира идеята да постави Bixby в интелигентен високоговорител, който да наподобява Echo, Google Home и HomePod на Apple в концепцията си.

Нов доклад на Wall Street Journal за сгъваемия смартфон от Samsung също предлага нова информация за проекта за домашен говорител. Очаква се Samsung да обяви устройството си през следващия месец. Ако е вярно, вероятната цел за премиерата му ще бъде 9 август, когато е събитието Unpacked на Samsung за флагмана Galaxy Note 9. Изглежда, че компанията планира някои други изненади въз основа на този доклад. Обещаната цена на джаджата? 300 долара.

Samsung вече директно потвърди, че развива такъв говорител.

Според вестника, домашната колонка на Samsung има „куполна форма, с крака на дъното и лампички в горната част“. Както Apple, Samsung планира да пусне своя продукт на първо място като висококачествен високоговорител с „умни“ функции като добавено удобство. Високоговорителят на Bixby се характеризира със „звук, при който звука на говорителя може да бъде насочено в посока на човек, който предоставя устни команди“. Също така е вероятно джаджата да служи като център за екосистемата SmartThings на компанията на умните домашни джаджи. Samsung вече пусна висококачествени домашни високоговорители преди под формата на Radiant360.

Но тъй като навлиза в интелигентния пазар на високоговорители, Samsung се изправя пред тежка конкуренция и цени. Неговата цена от 300 долара ще подкопае говорителя на Apple HomePod (350 долара) и 400 Home Max на Google, който е 400 долара, но все още е доста над Amazon Echo и е още по-скъп от утвърдените високоговорители като Sonos One, който предлага гласова поддръжка на Alexa.

Основната сила на Bixby в смартфоните на Samsung е способността му да изпълнява действия като публикуване на фото галерия в Instagram , която помощникът на Google не може. Но в говорител? Ще трябва да видим какво го отличава.

Нов интелигентен часовник Galaxy Watch също може да бъде представен на събитието.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари