Samsung пусна новата абонаментна услуга Samsung Access

0
287

Samsung въвежда нова абонаментна услуга Samsung Access, която представлява месечна програма за „абониране“ за смартфон за потребителите на САЩ, за закупуване на новите модели на компанията Samsung Galaxy S20, Galaxy S20 Plus и Galaxy S20 Ultra, оповестиха от корейския технологичен гигант в публикация в блога си.

На фона на коронавирусната пандемия и икономическите щети от нея, които тепърва целия свят предстои да понася, последните флагмански смартфони на компанията не са от най-достъпните решения. Сега компанията изглежда предоставя на потребителите в САЩ възможност да „наемат“ смартфона срещу месечен абонамент и да го използват с възможност за ъпгрейд в бъдеще при добро съхранение и експлоатация, услуга наподобяваща програмата за ъпгрейд на Apple, както и аналогична на предлаганата от някои мобилни оператори у нас.

За разлика от програмата за надграждане, Samsung Access предоставя на потребителите допълнителни предимства, включително членство в Premium Care и премиум абонамент за Microsoft 365, който включва Word, Excel, Outlook, Power Point и Skype, заедно с 1TB пространство за съхранение в облака на OneDrive. Друга голяма разлика между новата абонаментна услуга и досегашния план за надграждане е, че ако към момента имате смартфон на Samsung, не можете да се възползвате от остатъчна стойност за него и да го продадете на компанията, каквато опция е налична в програмата за ъпгрейд.

Колко ще струва?

Цената за минималния тримесечен абонамент за Samsung Access ще струва 37 щатски долара на месец за S20, 42 $ за S20 Plus и 48 $ за S20 Ultra. Абонатите на Access могат да надграждат своите устройства на всеки девет месеца или по-рано срещу заплащане на такса от 100 долара. Има и опция за прекратяване на абонаментния план по-рано след изтичането на трите предплатени месеца, но в този случай потребителите отново ще трябва да заплатят такса от 100 долара и да върнат закупения смартфон.

Това е подобно приложение на програмата за надграждане на iPhone на Apple, която позволява на потребителите да получат най-новия iPhone с абонамент за програмата AppleCare на Apple срещу месечна такса и някои възможности за надграждане.

Услугата, разбира се не е ценови еквивалент за лизинг на смартфон, а е ориентирана предимно към потребители, които искат винаги да имат най-новия модел смартфон, който Samsung представя, но без да го закупуват и в бъдеще да го продават и да губят от стойността му, за да закупят по-нов модел. В цената от Samsung със сигурност са калкулирали и амортизацията, което позволява на потребителите дори да не искат най-новия модел смартфон, просто да го сменят с чисто нов. За момента услугата се предлага само в САЩ, но е вероятно да бъде предложена и на други пазари.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари