Съвременната роботика достигна момента, когато все повече големи компании обръщат голямо внимание на тази сфера и се опитват да се доберат до портфейлите на потребителите, опитвайки се да създадат човекоподобен домашен робот. В тази надпревара се включи и корпорацията Samsung, която разработва робота с изкуствен интелект Saram.

Към днешен ден Samsung произвежда промишлени роботи за собствените си заводи и Saram е конструиран предимно за работа в тези заводи. Засега роботът се използва предимно за вдигане и носене на тежки предмети в заводски условия, но скоро неговите функции ще бъдат разширени и той ще може да се използва като домашен помощник. Намеренията на Samsung явно са сериозни, понеже корпорацията даже регистрира търговската марка Saram.

Samsung не е готова да покаже своя робот на обществеността, но вече е известно, че Saram ще ходи на два крака и ще използва иновативна технология за вертикално разположение на корпуса, която ще даде възможност на двукракия робот да има осанка и да регулира ъгъла на наклон на глезенната става в зависимост от външната среда. Предполага се, че Saram ще бъде тестова платформа за започване на масовото производство на домашни хуманоидни роботи.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
The BORGКи БоргИме Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Име
Име

spectrum.ieee.org/automaton/robotics/humanoids/france-developing-advanced-humanoid

Име
Име

8 г по късно – нищо

Име
Име

i-programmer.info/news/169-robotics/6071-reem-c-a-full-size-humanoid-robot-you-can-buy.html

Ки Борг
Ки Борг

Съвсем скоро в близкото бъдеще голяма група от човечеството ще стане ненужна. Заменена от по-работливите и с по-ниски разходи роботи . Какво ще се случи с тези хора – никой още не може да каже . Дали няма да измрат от „случайна“ епидемия . Дали пък ще бъдат изпратени nа Марс или Луната да я „заселват“ . Или ще бъдат оставени да водят скотския си живот и да мизерстват на минимален Базов Безусловен Доход …… бъдещето ще покаже . Но едно е сигурно. Тези хора НЯМА да творят, НЯМА да се занимават с изкуство и НЯМА да успеят да се… Виж още »

The BORG
The BORG

We are the Borg. Lower your shields and surrender your ships. We will add your biological and technological distinctiveness to our own. Your culture will adapt to service us. Resistance is futile.