Samsung разясни работата на новия формат HDR10+

0
73

Миналата седмица Samsung заедно с Amazon представиха новия отворен стандарт за разширен динамичен диапазон HDR10+, специално създадена за да приближи изображенията на екраните до реалността. На дисплей с поддръжката на HDR10+ е възможно да се наблюдават по-светли изображения с по-широк цветови диапазон и по-дълбоки тонове, в сравнение със стандартния HDR.

Основната разлика е, че текущият стандарт HDR10 използва статични метаданни, а в HDR10+ се използват динамични метаданни за постигане на по-висок контраст и по-реални цветове.

С използването на динамични метаданни, кодирани в HDR10+ сигнала, новият стандарт може да регулира крайните нива на яркостта в HDR сигнала, изчислени с отчитане сцената зад предния план. По този начин става възможно показването на изображения според замисъла на режисьора.

През последните няколко години поддръжката на HDR бе въведена в редица компютърни устройства, включително телевизори, смартфони и камери. Очаква се, че през следващите една-две години, HDR10+ в качеството си на отворена технология, ще стане индустриален стандарт, който може да замени сегашния HDR10 чрез обикновено обновяване на фърмуера. HDR10 вече се поддържа от всички UHD Телевизори на Samsung от 2017 година, включително флагманската серия QLED TV.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари