Samsung си измисли Itzin

0
29

В последно време стана модерно някои от водещите компании в областта на високите технологии да прибягват до старият маркетингов трик със създаването на отделни марки за определени свои продукти. От тенденцията да се създават “дъщерни” търговски марки не изостава и Samsung Electronics. Според твърденията на осведомени източници, компанията има намерение да представи до края на първата половина на 2005 година своя нова търговска марка. Партньорите на Samsung вече са били уведомени за това намерение.

Новата марка ще е Itzin. Целта на създаването й е ясно да се разграничи дейността на Samsung на пазара за електроника в две направления – разработка и производство на продукция за крайни потребители и електронни компоненти. Последните, включващи основно flash-памети, течнокристални панели и електроника за управлението им, ще се предлагат именно с новата търговска марка.

Не се чудете от къде се е взело странното име. Официално Samsung отказва коментари по повод марката, но може да се предположи, че Itzin е своеобразен вариант на изписване (и произнасяне) на английското It`s in. Нещо като аналог на знаменитото Intel Inside.

Източник: Днес+

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари