fbpx
9.8 C
София

Samsung създава фондация, за да подпомага местни технологични фирми

Най-четени

Samsung заяви, че ще инвестира общо около $ 1,5 милиарда през следващите 10 години, за да даде нов тласък на Южна Корея в разработката на патенти за следващото поколение технологии.

Korea Times съобщава, че фондацията наречена „Samsung Future Technology Foundation“ ще се фокусира върху разработката на материали, хардуер и промишлени технологии.

Samsung планира да похарчи $ 269 милиона като първоначална инвестиция, за да създаде фондацията. От 2013 г. до 2017 г. инвестицията ще е в размер на $ 674 милиона следвани от допълнителни $ 674 милиона инвестиции към 2020.

Рий Ин Йонг, шеф на комуникационния департамент в Samsung, на пресконференция в понеделник заяви, че разработчиците ще притежават изцяло патентите, докато Samsung ще се фокусира върху подкрепата на техници и изследователи, за да се получат видими резултати.

„Фондацията ще предпочита повече местни малки и средни предприятия, които имат патенти, но и финансови проблеми. Квалифицирани местни изследователи, ще имат възможността да си сътрудничат с учени за бъдещи проекти“ каза Лии Кюн, висш мениджър в Samsung.

Движейки се напред, Samsung планира да отдели повече средства за засилване на конкурентоспособността на бъдещите технологии на Южна Корея, като част от стратегията за намаляване на силната зависимост на страната от чуждестранни технологии.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини