Samsung ще открие центрове за разработка на софтуер в САЩ

0
43

Южнокорейската компания Samsung ще открие центрове за разработка на софтуер в САЩ. Това е било заявено от изпълнителния вицепрезидент на компанията Дейвид Еун на конференцията D: Dive Into Media, съобщава ресурсът AllThingsD.

„Ние ще удвоим усилията си за създаване на иновации в областта на софтуера. Ударението ще бъде поставено върху приложения, които ще ни помогнат да подобрим нашите продукти“, подчерта Еун. По думите му, досега компанията Samsung се е занимавала основно с разработката на хардуер, като създаването на софтуер е оставало на заден план, но в момента пред нея все по-остро стои необходимостта да работи и в двете направления.

Samsung планира до месец юни да открие два центъра за иновации в САЩ. Единият от тях ще бъде разположен в Пало Алто (Калифорния), а другият – в нюйоркския квартал Челси. Освен това компанията ще търси подходящи за инвестиции компании в САЩ и ще си сътрудничи със стартъпи.

Samsung не за първи път споделя своите планове за наемане на разработчици на софтуер в чужбина. Така например, през месец май миналата година корейският производител обяви плановете си да закупи няколко неголеми IT-компании в Индия.

Инициативата се дължи на факта, че ръстът на пазара на смартфони, особено на iPhone, е показал на компанията, че качественият софтуер може да доведе до увеличаване на продажбите. Собствената платформа на Samsung – Bada, която производителят разработваше в продължение на няколко години, не успя да си спечели популярност сред потребителите.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари