Samsung ще плаща на Apple 100 000 евро на ден

6
16

Компания Samsung наскоро заяви, че няма да подписва каквито и да било патентни споразумения с Apple и всички въпроси ще бъдат регулирани изключително чрез съдебни дела. Но в съда може да има както победи, така и загуби. След гръмкото „милиардно“ поражение в Америка, Samsung може да очаква и по-лоша ситуация в Холандия.

В страната в момента тече съдебен спор между Samsung и Apple, свързан с нарушаването на патент от страна на корейската компания, касаещ начина на превъртане на изображенията в галерията.

Преди година вече се проведе заседание по това дело. Тогава Samsung бе призната за виновна, а продуктите, които нарушаваха патента (Galaxy Ace, Galaxy S и Galaxy S II), трябваше да изчезнат от рафтовете в магазините. Въпреки това, Samsung представи актуализация за устройствата, която промени галерията „правилно“.

На текущото заседание съдът отчете, че тази мярка е недостатъчна и че Samsung не може да представи убедителни доказателства, че нарушението е отстранено. В резултат на което бе постановена окончателната забрана на продажбите на нарушаващите патента продукти, тъй като представителите на Samsung не са се съгласили да подпишат споразумение за бъдещото ненарушение на спорния патент на Apple. В допълнение, корейската компания трябва да докладва колко приходи е получила през изминалата година от продажбата на забранените устройства, за да може съдът да изчисли размера на обезщетението, което трябва да бъде платено на Apple.

Ако Samsung не се съобрази със съдебното решение, тя ще трябва да плаща на Apple ежедневно 100 000 евро (129 000 долара). Логично е, че корейците ще направят всичко възможно, за да предотвратят подобна ситуация.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари