Samsung ще показва реклама в Smart TV телевизорите

8
5

В следващите няколко месеца, Samsung ще пусне в Европа реклама на своите Smart TV телевизори. Плочките с реклама ще се появят в основното меню на телевизора с приближаващият ъпдейт, предава GSMArena. Samsung вече активно работи по разширяване на базата си данни от рекламодатели.

Преди година подобна функция бе добавена в умните телевизори на Samsung в САЩ. Те се възприемат от собствениците на тези устройства нееднозначно. Някои потребители твърдят, че рекламните клипове без звук прекъсват дори и техните локални видео файлове, записани на флашка или други носители.

Специалистите поясняват, че този ход е напълно логичен за компанията. Samsung доминира на пазара на умните телевизори с дял от 20% в световен мащаб. Всяка година производителят продава под 50 милиона такива устройства, обаче маржът на продажбите им, според различни оценки, е само 3-5%, а рекламата ще изгради допълнителен източник на приходи от телевизионния бизнес.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
8 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
0 Автори на коментарите
macsim29KoiAzLiWe_nib_mIRCatasky1 Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
macsim29
macsim29

Аз пък днеска си купих поредното LG а те нека си рекламират :whist:

KoiAzLiWe
KoiAzLiWe

LG копират идеи от Samsung така,че ако Samsung се похвалят,че имат голяма печалба веднага и LG ще го въведат чрез ъпдейт.

_nib_
_nib_

Ей ся сЪ зарадвах.Ще си строша краката да трътя да си земЪ.Упс.Забра’их че телевизия не гледам.

mIRCata
mIRCata

Това, че телевизора е смарт, не значи, че задължително ще му бучна нет. Аз телевизора го взимам да гледам телевизия, не да си чатя, браузвам и т.н глупости. Има си друга техника за това. Но пък така определено ще ме накарат първо да гледам другите какво имат, и ако не си харесам нещо при конкуренцията, чак тогава ще погледна към Самсунг.

sky1
sky1

То щом ще слагат реклами в смарт телевизорите на Самсунг много хора ще се откажат от тях. Немога да резбера какъв е смисъла да ти набутват реклами при условие че си плащаш.
Един съвременен тв не може без интернет.
Без интернет eдин телевизор става само за пенсионерски клуб където гледат това, което им пуснат.

sky1
sky1

Доколкото разбрах от Самсунг ще пускат реклами без да предлагат нищо в замяна, като безплатно стриймване на определени филми или сериали.Това е прекалено тъпо. Телевизора го използвам, като монитор и стриймван неща. Накои филми с повече ефекти не винаги ги гледам по кината и ми е хубаво да ги гледам на малко по-голям екран от екрана на лаптоп.

extext
extext

гледаш любим филм, мач или там какво то и да е и бум един голям прозорец с реклама печелиш Iphone, и в същия момент са заминали батериите на дистанционото
:questions:

от тези реклами няма отърване, ама лошото е че за да продаваш трябва да рекламираш

sky1
sky1

Мисля, че, като ги въведат рекламите и ако излезеш от акаунта в Самнсунг Линк няма, да има реклама, защото няма да могат да те таргетират. Проблема е в това, че ти продават тв и ти плащаш за него и след време фирмата производител на телевозора решава да пусне реклами, за да печели повече.