Мениджмънтът на Samsung Electronics съобщи, че отделът Samsung Research America е закупил 100% от акциите на стартъпа Kngine и по този начин става негов абсолютен притежател.

Южнокорейската корпорация счита, че Kngine има много голям потенциал. Това е търсачка от нов тип с използването на изкуствен интелект, която много по-добре разбира подаваните запитвания, в сравнение с останалите търсачки. Samsung счита, че може да създаде по-добра търсеща система от търсачката на Google.

Корпорацията заяви, че новата онлайн услуга Samsung Kngine ще стане съществена част от гласовия помощник Bixby. За разработването и подобряването на  този виртуален помощник Samsung изразходва огромни суми. Интеграцията на тези два продукта ще даде възможност за много по-точен анализ на потребителските заявки.

Създателите на Kngine ще продължат да се занимават с подобряването на своя продукт, но вече под ръководството на Samsung. Компанията разработва компютърна система имитираща работата на човешкия мозък, която може самостоятелно да увеличава и разширява своята база от знания.

Очаква се официалният анонс на Samsung Kngine да се състои през втората половина на тази година, когато ще бъде представен Bixby 3.0.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари