На изложението 2018 Detroit Motor Show, отделът Samsung SDI демонстрира нови акумулаторни батерии за електромобили.

Samsung SDI представи различни модели батерии за електромобили и хибридни автомобили. Компанията предлага версии с капацитет 37, 50, 60 и 94 Ah. Производителят специално подчертава, че предлага технология за бързо зареждане, с която само за 20 минути заряд на електромобила се осигуряват 600 километра пробег.

Компанията представи и нова технология за производство на акумулаторни батерии, базирана на графенови микросфери. Този уникален материал с 45% повишава капацитета на батериите и ускорява зареждането 5 пъти. Представени бяха и нови акумулаторни батерии с твърд електролит, които не само са с много по-голям капацитет, но и съвсем безопасни.

Samsung SDI представи и модулните решения Multi-Functional Module Battery Packs, даващи възможност за промяна на броя акумулаторни блокове за електромобили от различни марки и с различен пробег.

Друг нов продукт е Low Height Cell – акумулаторна клетка, която е с 20% по-малка от сега съществуващите решения, даваща възможност за увеличаване вътрешното пространство на купето.

И накрая, Samsung SDI демонстрира нови модули, отговарящи на стандарта за цилиндрични батерии 21700. Тези батерии са с диаметър 21 мм, височина 70 мм и 50% по-голям капацитет от батериите по стандарта 18650.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

3 коментара за "Samsung SDI показа нови батерии за електромобили: 20 минути зареждане осигуряват 600 км пробег"

avatar
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Иван
Иван

Еха, браво. Жалко, че многзинството предпочита дизел.

Тахтун
Тахтун

Предпочитат го защото откакто умните глави откриха „комън рейл“ двигателите с директно впръскване и турбо пълнене, карането на обикновена кола доставя удоволствие, а разходът им на гориво е по-малък от другите двигатели. След десетина петнайсет години ще е така с електроколите.

хдасда
хдасда

Едва ли предпочитат дизел, по скоро нямат условия и възможност да притежават електромобил