Немската софтуерна компания и водещ ERP доставчик SAP SE обяви, че засилва значително своето партньорство с Red Hat Inc.

Двете компании обявиха, че по силата на новите им споразумения, SAP ще пренесе част от вътрешната си информационна-технологическа инфраструктура, както и инструментите, влизащи в портфолиото им от услуги на Enterprise Cloud Services към Red Hat Enterprise Linux (RHEL). Освен това, немската компания ще направи операционната система предпочитана платформа за програмата си за миграция към облака Rise with SAP. Инициативата беше определена наскоро от главния изпълнителен директор на SAP за „едно от най-успешните ни предложения въобще“, предава Silicon Angle.

Red Hat ще осигурят допълнителни възможности, насочени специално към Rise with SAP за подпомагане на облачния преход и облекчаване на процесите по миграция за клиентите на немската компания. Освен това, Red Hat ще помогнат също така с продуктови инженери и ресурси, доставяни на място, за да помогнат на SAP да пренесат ресурсите си към RHEL и се обезпечи нормалното взаимодействие на системите на двете компании.

Изданието привежда това, че години наред вече SAP използват за управление на облачната си инфраструктура друга Линукс дистрибуция – тази на SUSE, но компанията е използвала също така и RHEL инстанции. Не е известно дали немската компания ще изостави напълно SUSE за сметка на Red Hat.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари