SAP създаде концепцията за „Интелигентно предприятие“

1
607
SAP обяви нови продукти и партньорства, с идеята за трансформиране на компаниите в по-интелигентни структури с разширени възможности, базирани на съвременните технологии, като например изкуствения интелект (AI) с диалогични възможности, блокчейн и анализ на данни.

SAP също обяви, че SAP Cloud Platform сега е достъпна през всички основни доставчици на облачна инфраструктура, изпълнявайки своето обещание да бъде агностичната облачна платформа, която предлага по-добро клиентско обслужване.

От старта си през миналата година, SAP Leonardo води проекти на стотици клиенти по пътя им към иновацията. Със SAP Leonardo клиентите са интегрирали най-съвременните технологии в процесите на своите компании, за да подобрят продуктивността и ефективността в работна среда.   

SAP Conversational AI

дава възможност на компаниите да разработват интелигентни чатботове. Услугата включва пълен мощен инструментариум за обучение, изграждане и мониторинг на чатботове. Те могат да бъдат интегрирани със SAP или други системи и са налични като предварително конфигурирани, конкретно за даден отрасъл, ботове. До този момент, потребителите са интегрирали 60 000 SAP Conversational AI чатбота. Френската железопътна компания SNCF и телекомуникационният доставчик SFR вече използват SAP Conversational AI, за да подобрят обслужването на клиентите си и да таргетират по-младите потребители.

SAP Leonardo Machine Learning

разполага с възможности, които сега са вградени в приложения, част от портфолиото на SAP, в това число решенията SAP S/4HANA Cloud, SAP C/4HANA и SAP Ariba®

SAP Leonardo Machine Learning Foundation,

която позволява на клиентите да разработват собствени приложения, има 5 нови услуги, които включват откриване на обект, разпознаване на текст в изображение и текстова класификация, която анализира и автоматично категоризира текстовите документи. Системата сега поддържа софтуерна библиотека scikit-learn, в допълнение към TensorFlow.

SAP Cloud Platform Blockchain

е нова блокчейн услуга, даваща възможност на компаниите лесно да изграждат и разширяват бизнес решения чрез блокчейн технологиите, като Hyperledger Fabric и MultiChain. Около 65 компании участват в блокчейн ко-иновативната инициатива на SAP, за да помогнат на клиентите да използват продуктите от производството и веригите за доставка, подобрени чрез блокчейн, за да увеличат прозрачността, безопасността и колаборативността между отрасли като транспорт, хранене и фармация. За да гарантира качеството, американският производител на колбаси Johnsonville LLC, използва блокчейн за проследяване произхода на продуктите по веригата за доставки.

За да разшири и ускори глобалното възприемане и най-добрите практики в областта на блокчейн в транспортната индустрия, SAP стартира глобален блокчейн консорциум, основан от седем члена, сред които са Intel Corp., Hewlett Packard Enterprise Co. (HPE) and A3 by Airbus SE.

За да помогне на клиентите лесно да интегрират съвременните технологии в техните решения, SAP пуснаха базирани на SAP Leonardo иновационни пакети, предназначени за конкретни индустрии, включително търговия, науки за живота, производство и автомобили.

SAP също така стартира SAP Leonardo Partner Medallion Initiative, партньорска услуга на SAP, която е удвоила в пъти броя на интегрираните от SAP Leonardo отраслови решения. 

SAP Cloud Platform отвежда Multicloud в ново измерение

SAP продължава да разширява и обогатява своята multicloud стратегия, като предоставя основен достъп до SAP Cloud Platform през Google Cloud Platform и Microsoft Azure. С тези допълнения, наред с Amazon Web Services (AWS), SAP Cloud Platform сега е достъпна през всички основни доставчици на облачни услуги. Само SAP предлага като услуга тази платформа, предназначена за единични компании (PaaS) с такава гъвкавост, отвореност и възможност за избор.

SAP възнамерява да пусне SAP Cloud Platform върху IBM Cloud като частно облачно внедряване. Съвместното решение ще позволи на клиентите в контролираните отрасли, като банкиране, здравеопазване и транспорт, както и на онези, които работят с поверителна информация, да имат гъвкавост, скорост и бързина при иновационните процеси, без да застрашават сигурността и контрола.

Изпълнявайки обещанието си, да предложи на клиентите си избор при внедряването на мобилни приложения, SAP също така пуска и SAP Cloud Platform пакет за софтуерно разработване за Android. То позволява на клиентите да получат достъп до сложните работни процеси през което и да е Android или Chrome OS устройство, като предоставя познато и лесно за използване мобилно изживяване с приложенията на iOS и Android.

Ключовото решение SAP Cloud Platform се разработва в основна степен в българското развойно звено SAP Labs Bulgaria.

 SAP Analytics Cloud Innovations дават възможност за интелигентното управление на компанията

Разширените възможности на SAP Analytics Cloud сега са директно интегрирани в SAP S/4HANA Cloud, за да предоставят на организациите възможност за планират, изпълняват и анализират в една система, освобождавайки се от таблиците на хартиен носител, или отделно използваните  инструменти. Сред клиентите са водещата компания за рециклиране на хартия и опаковки Pratt Industries, компанията за защита на въздушното пространство L3 Technologies and Daimler AG. В допълнение SAP Analytics Cloud сега доставя контекстуални нюз фийдове.

SAP Analytics Cloud разширява достъпа до над 150 облачни източника на данни, така че клиентите да разполагат с лесен достъп, да комбинират и да получават обработена информация въз основа на собствените си данни, независимо къде се намират те. Комбинацията от машинно обучение и технологията за отправяне на запитване на роден език (NLQ) подобрява човешката интелигентност, водейки до по-бързи и по-точни резултати и по-голяма гъвкавост за бизнеса. Новата характеристика “search to insight използва изкуствен интелект (AI) с възможност за диалог, за да предостави бързо задълбочени данни чрез мигновен отговор на въпроси, зададени на роден език, от което и да е устройство.

Други подобрения в SAP Analytics Cloud включват вградено съдържание и бизнес логика за повече от 20 SAP продукта, включително решенията SAP SuccessFactors®, SAP Ariba и SAP Hybris, както и SAP S/4HANA, за да може анализът на данни да се използва там, където потребителят работи. Тези възможности на SAP Analytics Cloud могат да се използват в приложенията на SAP за бизнеса и по този начин да подсилят възможностите на интелигентната компания.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари