fbpx
6.4 C
София

SAP ще плати на Oracle $306 милиона

Най-четени

SAP се съгласиха да платят на Oracle $306 милиона като компенсация за нарушаване на авторското им право. Делото между двете компании започна, след като Oracle откриха масово сваляне и копиране на тяхна интелектуална собственост от страна на немската софтуерна компания.

Според запознати, заради неправомерната си постъпка SAP са причинили свалянето на повече от десет милиона копия софтуер на Oracle. Още през 2010 година беше станало ясно, че компанията и тогавашният й СЕО Лео Апотекер знаят за кражбата, така че, в крайна сметка, SAP бяха принудени да се признаят за виновни.

Първото дело срещу SAP беше регистрирано през април 2007 година. Три години по-късно SAP се признаха за виновни и съдът повели да заплатят на Oracle $1,3 милиарда – най-голямата подобна компенсация в историята на Америка. Отделно, SAP платиха и $120 милиона само за адвокати. По-късно обаче съдът отхвърли решението си и, в крайна сметка, Oracle би трябвало да получат $306 милиона.

Отхвърлянето на първоначалната присъда се случи на първи септември, 2011 година. Оттогава насам двете страни се опитваха да се споразумеят за някаква друга сума и, в крайна сметка, това ще е сумата от $306 милиона. Oracle разбира се не са особено щастливи и, според някои запознати, планират да обжалват решението.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини