Seagate вече може да интегрира HDD-бизнеса на Samsung към своя

1
21
Китай позволи на компанията Seagate напълно да присъедини към себе си закупения от Samsung бизнес по производство на твърди дискове. Подобно одобрение по-рано получи и основният конкурент на Seagate – Western Digital – по отношение на Hitachi Global Storage Technologies (HGST).

През 2011 година, Seagate закри сделката по придобиването на подразделението на Samsung, специализирано в пускането на компютърни дискове за 1,4 милиарда долара. Това поглъщане бе одобрено от всички регулатори, но властите на Китай се опасяваха за появата на негативни последици от сделката за местния пазар, налагайки някои ограничения, които в частност не позволяваха на Seagate тясно да интегрира HDD-бизнеса на Samsung със своята основна структура.

На 22 октомври 2015 година, Seagate съобщи, че Министерството на търговията на КНР (MOFCOM) са снели всички ограничения, но без допълнителни условия не е минало.

На първо място, Seagate не трябва да пречи на клиентите да купуват твърди дискове от конкурентите. На второ, компанията TDK China трябва да получи право да продава магнитни глави за HDD не само на Seagate, но и на други производители. Разбира се и с двете изисквания, Seagate е трябвало да се съгласи.

А преди няколко дни MOFCOM разреши на Western Digital и HGST да слеят производствените си и изследователски операции.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари