Sharp води преговори за инвестиции с Dell, Intel и Qualcomm

0
23

Японският производител на електроника Sharp е започнал преговори с редица големи американски компании, сред които и имена като Dell, Intel и Qualcomm, с цел привличане на инвестиции и оставане на пазара на дисплеи. Размерът на исканите инвестиции е около 240 млн. щатски долара. В замяна на тях японската компания обещава да предостави на инвеститорите достъп до бъдещите си технологии, включително дисплеите IGZO – екрани, базирани на елементите индий, галий, и цинк (InGaZnO).

Представители на Sharp, Dell, Intel и Qualcomm отказаха да коментират получената информация.

Както отбелязва The Wall Street Journal, финансовото състояние на Sharp в момента е много нестабилно и намиращият се в криза производител очаква поредната катастрофална година. Причините за това са няколко, като своята роля за настоящото незавидно положение на компанията е изиграла и нарастващата конкуренция от страна на Samsung и LG. В подобна ситуация се намират и Panasonic и Sony, които също търсят допълнителни средства.

В момента Sharp възлага всички свои надежди на новата технология IGZO, осигуряваща качествено изображение и ниска консумация на енергия, което е изключително важно за съвременните мобилни устройства.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари