Sharp представи гласовия асистент Emopa

0
17

Известният производител на компютърна електроника Sharp анонсира свой гласови асистент за мобилни устройства, който за разлика от другите подобни софтуерни решения на конкуренцията, може да подсказва и дава препоръки, без запитване от страна на потребителя.

Новият гласови помощник на Sharp се нарича Emopa. Програмата анализира навиците и ежедневните действия на потребителя и на база съставената статистика съобщава на глас най-различна информация, която може да е от полза на собственика.

Така например, Emopa разпознава събуждането на собственика на мобилното устройство и съобщава времето, датата и времето навън. Ако вали дъжд, гласовият помощник напомня, че е необходим чадър. След като потребителят се прибере, може да чуе, колко крачки е изминал и други подобни данни.

Emopa подава информацията използвайки десетки хиляди комбинации от фрази, много от които звучат хумористично. Например, когато акумулаторната батерия е достигнала 10% от своя заряд може да се чуе репликата „Акумулаторната батерия е под 10%. Ако не я заредите, ще загубя съзнание“.

Гласовият асистент на Sharp може да съобщава за новите филми в кинотеатрите, изложбите и други подобни мероприятия, като се базира на текущите координати на потребителя.

Активността на този помощник може да бъде ограничена, за да не досажда по време на работа.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за