Sharp спешно започва да произвежда маски в своя завод за телевизори

1
1068

Японската компания Sharp започва производството на медицински маски за лица в един от своите заводи в Япония. Това е предизвикано от огромното търсене на подобни маски заради избухналата епидемия от новия коронавирус. Маските започват да се произвеждат в завода в град Камеяма, префектура Ми, в който е организирано масовото производство на големи LCD панели и се сглобяват телевизори.

До края на този месец Sharp ще започне да произвежда по около 150 000 медицински маски на ден. След това производството ще бъде увеличено до 500 000 маски на ден. Компанията отбелязва, че предприятието е много подходящо за подобно производство поради спазваните изключително високи стандарти за чистота. Засега цените на тези маски не са обявени.

Маските за лице са нещо обикновено в Япония, особено през зимата, когато много хора ги носят, за да се избегне разпространяването на болести. Но откакто се разрази епидемията, предизвикана от Covid 19, маските изведнъж станаха дефицитни, както и някои други стоки, като например тоалетна хартия. В онлайн магазините на другите страни се вижда голямо повишение на цените на тези стоки.

Да напомним, че в препоръките на Световната здравна организация се казва, че здравите хора трябва да слагат подобни маски само когато влизат в досег с пациенти. Маските задължително трябва да се носят от заразените с коронавируса, като по този начин се намалява и спира неговото разпространяване. Препоръчва се и честото и много старателно миене на ръцете.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари