Sidekick – Chromium-базиран браузър за дигитални професионалисти, който има доста интересни функции

0
719

Sidekick е нов уеб браузър, който е базиран на Chromium. Той е предназначен за хора, чиято работа се случва през Интернет. Може да се използва от всеки, но функционалностите му са насочени към конкретната група от хора.

Безплатен е за персонална употреба

Създаден е от PushPlayLabs Inc, която е базирана в Сан Франциско. Още след инсталацията получаваме обещание, че нашата потребителска информация няма да се продава. Търсенията ни няма да станат явни за никой. Твърди се, че са премахнати някои от нещата, които следят потребителите и, че е изработен специален блокер за реклами.

Всички версии на браузъра имат този блокер и поддържат разширения за Chrome

Една от основните функции на браузъра е, че в страничната му лента може да работим с уеб приложения. Тези приложения са достъпни по всяко време и се отварят отделно, без да влияят на отворения таб, който ползваме в момента. Предлага и възможност за работа в екип с роли, споделени приложения и пароли. В безплатната версия има някакво ограничение за броя приложения отстрани и в нея не присъства възможността за екипна работа.

На пръв поглед потребителският интерфейс изглежда стандартно и доста минималистично

При отварянето на таб за пръв път можем да се впишем с работния си акаунт – аз избрах Gmail.

Можем да импортираме данни от други браузъри и да изберем с кои приложения искаме да работи. В момента налични са над 200 опции, включително по-изwестни инструменти като Gmail, Google Calendar, Twitter, WhatsApp, Instagram и Facebook Messenger.

След настройка, тези приложения са винаги налични отстрани, под формата на икони.

Има възможност за използване на множество акаунти в тези приложения, под формата на вградена функция. Друга интересна функционалност, за която по принцип трябва разширение, е, че можем да запазваме отворените си табове под формата на сесии, които да възстановяваме в последствие.

Браузърът замразява табовете, които са отворени, но не сме използвали за определено време. Така пести оперативна памет.

Най-функционалната Enterprise версия включва поддръжка на вграден VPN, двуфакторно удостоверяване, вградена опция за видео разговори, следене на активностите, допълнителни възможности за конфигурация на браузъра.

Към моментът, този браузър ще бъде оценен най-много от дигитални професионалисти, чиято работа зависи основно от Интернет. Това са хора, които се занимават с управление на социални мрежи, собственици и създатели на уеб сайтове, програмисти, специалисти по дигитален маркетинг, агенти по поддръжка за клиенти, виртуални асистенти и т.н.

Разбира се, определени потребители могат да видят резон в това, което браузърът предлага, дори и то да не им служи за работа. Факт е, че голяма част от предлаганите функционалности могат да се добавят към всеки браузър чрез разширения. Създателите на Sidekick обаче смятат, че е добра идея те да идват по подразбиране, за да може потребителят да не се занимава с изтегляне на допълнителни неща и тяхната настройка.

Браузърът е наличен за Windows, Mac и Linux операционните системи.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари