Siemens и Aruba, част от Hewlett Packard Enterprise, сформират стратегическо партньорство за интегрирани мрежи

0
201

Siemens и Aruba, част от Hewlett Packard Enterprise, обявиха стратегическо партньорство, насочено към свързване на мрежите за Оперативни технологии (OT) и Информационни технологии (IT). Въз основа на своите допълващи се продуктови предложения Siemens и Aruba могат да подкрепят клиентите с надеждни и сигурни мрежи за пренос на данни, позволявайки висока експлоатационна наличност на оборудването. Клиентите ще могат да се възползват от интегрирани мрежи с доказана оперативна съвместимост, които обхващат от производството до корпоративните офиси, на базата на експертния опит на Siemens като водещ доставчик на индустриални Ethernet мрежови компоненти и на Aruba като лидер в кабелната и безжичната LAN инфраструктура.

Дигитализацията, Индустрия 4.0 и индустриалният IoT създават нови предизвикателства, тъй като данните все повече трябва да пресичат границата, разделяща OT и IТ

Обикновено стандартните индустриални OT мрежи имат сравнително ниска степен на свързаност с корпоративните IT-мрежи. Това води до пропуски в прозрачността на данните и устройствата, подсигуряването на приложенията, наличността и сигурността. Преодоляването на това разделение изисква дълбоки познания в двете сфери, както и познаване на съответните изисквания за сигурност и оперативност. В IT-света киберсигурността и надеждността на данни са топ приоритети, докато при OT експлоатационната готовност и производствените капацитети са най-важни.

Siemens и Aruba ще работят за преодоляване на това разделение въз основа на своя значителен и допълващ се опит в OT и IT. Чрез предоставянето на интегрирани мрежи с изпробвана оперативна съвместимост и валидирани референтни дизайни двете компании спомагат да се гарантира, че интегрираните OT/IT-системи могат бързо и с лекота да се инсталират, да работят по-сигурно и да се поддържат ефективно.

Клаус Хелмрих, член на УС на Siemens AG, заяви:

„Сътрудничеството между Siemens и Aruba е важна стъпка към разширяване на нашите предложения в сферата на индустриални мрежи, които са един от стълбовете на Дигиталното предприятие (Digital Enterprise), с допълнителни IT-предложения от Aruba. Клиентите ще могат да възползват от надеждни интегрирани комуникационни мрежи, осигуряващи достъпност и сигурност“.

Keerti Melkote, президент и съосновател на Aruba, добави: „Работейки заедно в продължение на почти три години, Siemens и Aruba се насочиха върху проблема с преодоляване на разделението на OT и IT чрез интеграция на технологиите, подкрепени от валидирани референтни дизайни. Получените решения са идеални за различни индустриални приложения и се поддържат както от екипите на Siemens, така и на Aruba.“

Решенията включват кабелни и безжични мрежови продукти и свързания с тях софтуер, които могат да бъдат реализирани чрез няколко канала, включително широкообхватните партньорски мрежи на компаниите с директен достъп до техни инженери и експерти по поддръжка. Aruba и Siemens са в състояние да отговорят на изискванията на клиентите, включително чрез предварителни консултации и инженеринг, професионални услуги (управление на проекти, пускане в експлоатация, приемни изпитания и проектиране), управлявани операции и услуги по поддръжка и следпродажбена поддръжка.

Решенията допринасят за сигурността на мрежата, която обхваща както IT, така и OT. Така например, Aruba’s 360 Secure Fabric за IT мрежи може да се комбинира с концепцията на Siemens „Defense in Depth“. Тъй като нуждите от сигурност на клиентите се различават, особено при по-отдавна внедрени технологии, Aruba и Siemens също така ще предлага модифицирани решения за сигурност, за да отговорят на специфичните изисквания.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари