Tesla ще си има нов конкурентен на пазара на решения за съхранение на акумулираната от слънцето енергия след включването в битката за надмощие тук на немския технологичен концерн Siemens. Компанията анонсира тази седмица сключването на партньорско споразумение с американската енергийна корпорация AES. Двете компании обединяват сили, за да представят общата си компания Fluence, която ще оперира в 160 страни по света. Новосформираното дружество ще действа като самостоятелна организация под ръководството на двете компании и ще предлага решения, основаващи се на два ключови продукта, разработени от AES и Siemens: AES Advancion и Siemens Siestorage.

„С разрастването на пазара за съхранение на енергията, потребителите се изправят пред предизвикателството да открият надежден технологичен партньор с подходящото портфолио и сериозна експертиза в енергийния сектор. Fluence ще запълни тази дупка в пазара. С помощта на глобалния размах на международните си продажби, както и с водещата на технология на Siemense Siestorage на нейно разположение, Fluence ще успее задоволи търсенията на този така интересен пазар“, съобщи при анонса за старта на сътрудничеството Ралф Кристиян, изпълнителен директор на Energy Management в Siemens.

Компанията за прогностика и анализ IHS Market предвижда, че до 2022г. инсталираните мощности за съхранение на енергия ще се равняват на 28GW, енергия, достатъчна да задоволи нуждите на 18.6 милиона домакинства. Припомняме, че Tesla и Siemens не са единствените големи играчи тук. Друга немска компания – Mercedes – които анонсираха по-рано тази година сътрудничеството си с Vivint Solar за доставка на батериите им в САЩ, също имат сериозни амбиции на този пазар.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
17 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари