Siemens ще строи във Великобритания морска вятърна ферма с мощност 3,1 гигавата

5
497

Siemens Gamesa Renewable Energy е дъщерна компания на германския конгломерат Siemens Energy AG и получи разрешение за доставката и инсталирането на морски вятърни турбини на обща сума $9 милиарда. Вятърните централи ще бъдат изпратени в центъра East Anglia Hub, който е най-голямата морска вятърна ферма на източното крайбрежие на Великобритания. CNBC съобщи, че към 2026 година проектът Siemens Energy ще увеличи генерирането на чиста електрическа енергия на East Anglia Hub до 3,1 GW. Според пресмятанията на Siemens, тази електроенергия е достатъчна за над 2,7 милиона домакинства.

Строителството на новата морска вятърна ферма се оглавява от ScottishPower Renewables, като тази енергийна компания ще ръководи логистиката и ще наблюдава монтажа и включването на вятърните турбини. За нормалната работа на вече готовия обект ще се грижи испанската компания Iberdrola.

В рамките на този проект Siemens Gamesa ще достави над 200 вятърни турбини от ново поколение с мощност 14 MW всяка от тях. Самите турбини са разделени на три клъстъра, които са всъщност три отделни вятърни електроцентрали. Това са East Anglia 1 North, East Anglia 2 и East Anglia 3. Първата морска вятърна ферма е с мощност 800 MW, втората – с 900 MW и третата – 1,4 GW. По време на изграждането на трите централи ще бъдат осигурени над 3500 временни работни места и около 100 постоянни места за квалифицираните специалисти, които ще обслужват East Anglia Hub.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари