Ако сте параноик на тема онлайн сигурност, работата ви включва обработка на конфиденциална информация или просто обичате как ви седи на главата шапката от фолио, то ще сте доволни да научите, че услугата, предлагаща защитена с криптографска защита комуникация Signal, въвежда криптирани видеоразговори.

Споменатата характеристика е в бета етап на разработка, но може да бъде изпробвана и сега, като и двете страни в комуникацията трябва да е активирана от менюто с настройките (Signal Settings -> Advanced -> Video calling beta). Потребителите на iOS, които искат да я тестват, но са свързали устройството си с iCloud акаунта, е нужно да изключат използването на услугата CallKit за VoIP, ако не искат метаданните от комуникацията им да се запазва на сървърите на Apple. “Освен използването на обаждания директно от заключения скрийн на устройството ви, ще може да виждате също така обажданиятаа от Signal в системния списък със „Скорошни обаждания“ (Recent Calls). Това е така понеже iOS третира CallKit обажданията, като стандартно повикване. Това обаче означава, че някаква информация за това ще бъде синхронизиррана към iOS”, пише създателят на Open Whisper Systems и разработчик на Signal Мокси Марлинспайк.

Технически подробности за криптирането на VoIP от Signal може да разберете тук.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари