Sinot официално опроверга информацията, че Бил Гейтс купува суперяхта

3
894

Оказа се, че не е вярна информацията, публикувана вчера от The Guardian. Изданието съобщи, че основателят и бивш генерален директор на Microsoft Бил Гейтс възнамерява да закупи екологична яхта от съвсем нов тип за $644 милиона. Днес компанията Sinot официално опроверга това съобщение, а BBC провери и също потвърди, че Бил Гейтс няма нищо общо с това.

Става дума за суперяхтата Aqua, главната особеност на която е скрита под петте палуби – това са два 28-тонни вакуумни резервоара, охладени до -253 градуса по Целзий, пълни с течен водород. Това гориво се използва за получаването на енергия за работата на двата двигателя с мощност по 1 мегават всеки от тях. Вместо вредни емисии при работата на тези двигатели се отделя водна пара.

Компанията производител официално обяви чрез медиите, че няма каквито и да било делови отношения с Гейтс. Милиардерът засега няма коментар относно тази информация. Представител на Sinot каза, че Aqua е концептуален проект, който сега е на ниво разработка. В Монако е показан само малък, двуметров модел, а самата яхта ще бъде дълга 112 метра. Суперяхтата трябва да е готова към 2024 година.

За разходка в Средиземно море семейство Гейтс взема под наем яхтата Serene. Наемът на Serene е в размер на $3,75 милиона седмично. Тя е построена от италианската компания Fincantieri и е с дължина 113,9 метра.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
МъдиУотърс
МъдиУотърс

„не ми трябва заплата, искам да помагам на човечеството“, колко са 4м на седмица, защо да не ги харча

Още новини
Още новини

Най разочарована от това че Бил Гейтс няма да купува яхтата била Грета Тунберг . Пропаднали са плановте и да пътува за поредната конференция на Екологичната суперлуксозна „Аква“ . Близки на медийната звезда твърдят че са я видели да си поплаква тихичко седнала на пода на някъкъв влак на път за в къщи.

Dave
Dave

Само дето се оказа че той даже и не е и мислел да купува. Ама да се леят фалшиви новини за храна вас троловете.