Sinot официално опроверга информацията, че Бил Гейтс купува суперяхта

3
966

Оказа се, че не е вярна информацията, публикувана вчера от The Guardian. Изданието съобщи, че основателят и бивш генерален директор на Microsoft Бил Гейтс възнамерява да закупи екологична яхта от съвсем нов тип за $644 милиона. Днес компанията Sinot официално опроверга това съобщение, а BBC провери и също потвърди, че Бил Гейтс няма нищо общо с това.

Става дума за суперяхтата Aqua, главната особеност на която е скрита под петте палуби – това са два 28-тонни вакуумни резервоара, охладени до -253 градуса по Целзий, пълни с течен водород. Това гориво се използва за получаването на енергия за работата на двата двигателя с мощност по 1 мегават всеки от тях. Вместо вредни емисии при работата на тези двигатели се отделя водна пара.

Компанията производител официално обяви чрез медиите, че няма каквито и да било делови отношения с Гейтс. Милиардерът засега няма коментар относно тази информация. Представител на Sinot каза, че Aqua е концептуален проект, който сега е на ниво разработка. В Монако е показан само малък, двуметров модел, а самата яхта ще бъде дълга 112 метра. Суперяхтата трябва да е готова към 2024 година.

За разходка в Средиземно море семейство Гейтс взема под наем яхтата Serene. Наемът на Serene е в размер на $3,75 милиона седмично. Тя е построена от италианската компания Fincantieri и е с дължина 113,9 метра.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари