Националният химн на България е „Мила Родино„, но ако не знаете това, виртуалният помощник на Apple може здраво да ви подведе и да създаде твърде лошо впечатление за всички нас.

Потребител на Reddit забеляза във Facebook тази невероятна грешка и реши да провери как стоят нещата. Според тази информация, ако зададете на гласовия асистент на Apple въпроса „Кой е националният химн на България?“ ще поучите твърде странния и озадачаващ резултат: „Българският национален химн е Despacito„.

Когато същият този въпрос бъде зададен в търсачката на Google, отговорът е правилният – „Мила Родино“ с музика и текст от 1885 година.

Интернет изданието на Cnet, също отбеляза, че при задаването на този въпрос на асистента на Google, отговорът е коректен. Откъде тогава в чиповете на Siri е попаднала тази глупост?

И все пак, откъде Siri може да вземе тази информация? При проверката на Despacito в Уикипедия няма и намек, че това може да бъде националният химн на България. В страницата на Уикипедия за България също няма нищо, което да посказва, че Despacito може да е какъвто и да е химн, още по-малко, на България. А това е твърде странно – откъде все пак Siri черпи своите знания?

Журналистите на Cnet официално се обърнаха към Apple за коментар, но засега отговор няма.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
27 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари