Siri самата загатна за появата си в следващата версия на OS X

0
22

Един от най-очакваните анонси по време на тазгодишното издание на Worldwide Developers Conference (WWDC) е, че Apple ще представи своя дигитален асистент Siri като част от следващата десктоп операционна система за Mac.

Оказва се, че самата Siri вече също се готви за новата си роля и ако ѝ зададете въпроси, използващи термини от настолната ОС, тя ще ви отговори с препратки към команди и програми, които иначе не би трябвало да знае.

Така например, ако поискате нещо, свързано с термина „windows“ (потребителският интерфейс, а не операционната система на Microsoft), Siri ви отпраща към програмата Finder. Тя, разбира се, е налична само за OS X, а не за iOS, и е свързана с управлението на папки и файлове. Един от възможните отговори например е „I need Finder to do that.“

Ако Siri изобщо нямаше нищо общо, тя би трябвало да каже, че не разпознава термина Finder или че не извършва такава функция, а не да търси програмата.

Всички въпросителни около интеграцията на дигиталния асистент в новата версия на настолната ОС на Apple ще отпадна с началото на WWDC утре.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари