SkyDrive получи ъпдейт за Gmail

1
54

Услугата SkyDrive получи доста подобрения напоследък: миналия месец Microsoft ъпдейтна SkyDrive за по-добро качество на услугата спрямо потребителите и заедно с това премахна всички ограничения в програмния интерфейс, свързани с резолюцията на снимките и вида на съдържанието, както и предостави нов, по-удобен интерфейс за избор на файлове.

От вчера нов ъпгрейд позволява на потребителите на Gmail лесно да съхраняват прикачените си файлове в SkyDrive, както и да пращат файлове директно от облака.

Новата опция е благодарение на Attachments.me, които се възползваха от новия достъпен потребителски интерфейс на SkyDrive, за да свържат услугата с Gmail.

Потребителите могат да използват разширението за Chrome на Attachments.me, не само за да боравят лесно и бързо с файловете си в SkyDrive директно от Gmail, но могат и да определят дадени настройки, благодарение на които файловете автоматично да се запазват в SkyDrive.

Новата опция доказва, че SkyDrive може да се интегрира не само с програми в Windows 8 – новият потребителски интерфейс на услугата отваря врати за много повече.

В пост в блога си Microsoft отбеляза: „Иновативните алтернативи като тази демонстрират силата на SkyDrive и потикват нас и партньорите ни да продължаваме да търсим все повече начини да Ви осигурим най-разнообразната услуга в облака в света.“

Разработчиците са заинтригувани от възможността да интегрират SkyDrive в приложенията си, възползвайки се от новите допълнения, като качването на снимки в облака в пълната им резолюция (досега всички изображения с резолюция над 2048 ? 2048 пиксела бяха автоматично преформатирани от SkyDrive).

В същото време разработчиците могат да използват услугата, за да съхраняват данни за приложенията си и да се възползват от новите подобрения, които позволяват на всяко уеб приложение със собствена памет в облака да използва новия интерфейс за избор на файлове, обясни Microsoft.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
Deyan M. Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Deyan M.
Deyan M.

„(досега всички изображения с резолюция над 2048 ? 2048 пиксела бяха автоматично преформатирани от SkyDrive)“

Това не е вярно – винаги е можело да се качват снимки с оригиналната им резолюция. SkyDrive беше настроен по подразбиране да ги намаля, но винаги е имало опция да се изключи и да се качват във всякаква големина! Ограничението е в мегабайти на файл, не в резолюция.