10.8 C
София

Skype в Metro стил може би ще излезе със Surface

Най-четени

Само седмица преди Windows 8 и Windows RT да излезе на пазара, гигантът Microsoft е разкрил учудващо малко за това как ще работи Skype на новите платформи. Но с наближаването на 26-ти октомври, все повече следи сочат, че тъч версията на Skype е готова.

Репортерът Ед Бот от ZDNet забеляза следите, които доведоха до предположението. Една от тях е снимката, която виждате горе, на таблета Surface на Microsoft с програма, която най-вероятно е Metro версия на Skype. Друго доказателство за това е страница, описваща софтуера на Surface, която гласи: “Отворете две приложения едно до друго на екрана, за да вършите повече неща едновременно. Можете да използвайте Skype, за да чатите с приятели, докато сърфирате в блоговете, или да записвате семинари, докато си водите бележки в OneNote.”

Освен това, кеширана версия на страницата на Surface, която вече е свалена, споменава за “стерео говорители и двойни микрофони, приспособени за Skype”, пише Бот. Страницата на Surface специално описва ARM таблетът на Microsoft, който ще работи с Windows RT, оголената версия на Windows 8, която не позволява на потребителите да инсталират десктоп приложения (освен предварително поставени програми, включително Office). Така че не може да се е говорело за десктоп версията на Skype, следователно става дума за таблети, добавя репортерът.

Surface излиза на пазара в същия ден, когато и Windows 8 и Windows RT – на 26-то число този месец. Ако Skype може да работи на Surface от пускането му на пазара, то Metro версия на Skype ще се намира в Windows Store, което значи, че програмата ще бъде съвместима с всяко устройство с Windows 8 или Windows RT.

Пределно ясно е, че тъч версия на Skype ще се появи в Windows 8 и Windows RT – иначе Microsoft нямаше да похарчи 8,9 милиарда долара, за да купи Skype. И все пак, официално потвърждение относно кога това ще стане няма. Единственото, което компанията коментира, е, че такава версия на Skype ще излезе, но отказа за спомене ориентировъчна дата.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини