VoIP услугата на Microsoft изчезна от китайските магазини. The New York Times съобщи, че Skype е премахнат от китайските магазини за iOS и Android приложения заради местните закони, регулиращи VoIP услугите в Китай.

Представител на Apple съобщи на The New York Times:

„Министерството на безопасността на Китай съобщи, че редица VoIP приложения не съответстват местното законодателство. Тези приложения бяха премахнати от китайските софтуерни магазини“.

Въпреки, че Play Market не е достъпен в Китай, Skype изчезна и от редица други интернет магазини. Засега не се знае колко време тези приложения ще бъдат недостъпни, но представител на Microsoft съобщи за „временно премахване“ на месинджъра от App Store в Китай, и че софтуерният гигант работи върху възможно най-бързото връщане на Skype в магазина.

Да си припомним, че преди няколко месеца китайските власти блокираха WhatsApp. Популярният месинджър се присъедини към списъка с другите блокирани американски онлайн услуги, като Gmail, Facebook, Twitter, YouTube и още много други. В същото време Саудитска Арабия свали блокировката на Skype, WhatsApp и други месинджъри, понеже страната се опитва да осъвремени своя пазар и да го направи по-привлекателен.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
3 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
простоШин Ху Паqq messengerПламен Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Пламен
Пламен

Някой знае ли причината да бъде забранен в Китай?

Шин Ху Па
Шин Ху Па

М, причина… Ми на изток са малко по-интелегентни и си имат собствени алтернативи и съответно ползват тях. Защо да ползват западните продукти, които освен реклама и шпиониране не предлагат друго?

qq messenger
qq messenger

Китайските алтернативи са още по-зле. Там всичко се подслушва. Потърси малко информация преди да се изцепиш отново.

Шин Ху Па
Шин Ху Па

Хм. Интересно. Кое тогава не се подслушва? Пък и един милиард китайци малко трудно ще ги подслушват.

просто
просто

„Пък и един милиард китайци малко трудно ще ги подслушват.“
Нямаш си представа как се подслушват хората. И като подслушване не го приемай буквално, точната действие е поседяване на социалната му група т.н.