VoIP услугата на Microsoft изчезна от китайските магазини. The New York Times съобщи, че Skype е премахнат от китайските магазини за iOS и Android приложения заради местните закони, регулиращи VoIP услугите в Китай.

Представител на Apple съобщи на The New York Times:

„Министерството на безопасността на Китай съобщи, че редица VoIP приложения не съответстват местното законодателство. Тези приложения бяха премахнати от китайските софтуерни магазини“.

Въпреки, че Play Market не е достъпен в Китай, Skype изчезна и от редица други интернет магазини. Засега не се знае колко време тези приложения ще бъдат недостъпни, но представител на Microsoft съобщи за „временно премахване“ на месинджъра от App Store в Китай, и че софтуерният гигант работи върху възможно най-бързото връщане на Skype в магазина.

Да си припомним, че преди няколко месеца китайските власти блокираха WhatsApp. Популярният месинджър се присъедини към списъка с другите блокирани американски онлайн услуги, като Gmail, Facebook, Twitter, YouTube и още много други. В същото време Саудитска Арабия свали блокировката на Skype, WhatsApp и други месинджъри, понеже страната се опитва да осъвремени своя пазар и да го направи по-привлекателен.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари