Ripple, компанията зад RippleNet, глобалната система за разплащане на основата на блокчейн и на едноименната валута (XPR), получава все по-голяма легитимация и прием от различни страни. Следващият голям партньор на компанията може да е не кой да е, а Skype. Този слух се породи след като членове на XPR общността отправиха подобни питания към къмюнити мениджъра на Skype, предава zycrypto.com.

XPR общността, пише медията, е известна със своята многочисленост и настоятелност, наричани понякога „XPR Армията“. Още в края на март представители на общността отправиха питания за възможността Skype да предложи осъществяването на микроразплащания посредством популярния чат-клиент. Още тогава последва положителен отговор, че Microsoft разглежда подобна вероятност. Членовете на XPR искат Skype да позволят разплащания чрез Tipbot, както и за закупуването на Skype микрокредити.

Отговорът този път идва от къмюнити мениджърът към Skype.

„Здравейте, Благодарим ви, че споделихте с нас идеята си! Микроразплащанията посредством криптовалута звучи наистина страхотно. Като всяка друга технологична компания, Microsoft вече прави опити с блокчейн. Макар и да не разполагам с официална информация за прием на криптовалутите от Skype или кой друг да е продукт на Microsoft, моля, продължавайте да подкрепяте тази идея. Ще я споделя с екипите ни“, обяснява Petr.

Zycrypto напомнят, че през март, WooCommerce, огромен онлайн пазар, подкрепящ над 3 000 000 сайта, взе решението да интегрира в услугите си XPR. Индия, традиционно враждебно настроена държава към криптовалутите, реши да прегърне идеята за трансгранични разплащания посредством RippleNet. Изданието допълва, че макар и неофициално, вече има майкрософтски продукт, в който е интегрирана възможността за разплащания чрез XPR. По-рано тази година, разработчик създаде неофициален плъгин за MS Outlook 2016. Същият разработчик създаде и специално разширение за Google Chrome, чрез което потребителите могат да правят разплащания директно от пощенската си кутия в GMail.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
3 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
Радикален капиталистдедо Попасдасд Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
асдасд
асдасд

И тук следва логичният въпрос: а кой все още ползва Skype? 🙂
Факт: до каквото и да се докосне Microsoft – нещото умира. Изкарва максимум 2-3 години в агония, започват да се появяват бъгове, експлойти и т.н. и като за финал – пълен крах.

Радикален капиталист
Радикален капиталист

Skype for Business е стандарт, наред с продуктите към G Suite, би било несериозно да правим конферентни разговори по нещо друго в бизнес среда. Има разлика между консуматорски и бизнес продукти, за съжаление Майкрософт се опита да направи от Скайп консуматорски продукт. Ако ме питаш, ако бях на мястото на Майкрософт, бих си помислил за излизане въобще от консуматорския пазар, така или ианче основните им приходи са от Azure и Microsoft 365. Според мен ще дойде деня, в който нова ОС подобна на Chrome OS ще бъде централната за Майкрософт, а сегашния Уинодус и всичко към нея ще са просто… Виж още »

дедо Поп
дедо Поп

„Skype for Business е стандарт, наред с продуктите към G Suite, би било несериозно да правим конферентни разговори по нещо друго в бизнес среда“
#slack ?

Радикален капиталист
Радикален капиталист

Chat – да, видео – GoToMeeting или нещо друго. Не знам защо но явно никой не харесва видеото там. Има тенденция към обособяване приложения по услуга.