След месеци на работа, функцията Private Conversations на Skype най-сетне е реалност. Потребителите на Android, iOS и десктоп версията на популярния чат клиент сега могат да активират end-to-end криптиране както за гласови обаждания, така и за писмени съобщения.

Ако вашият събеседник приеме поканата ви, технологията ще предпазва разговорите ви от подслушвачи, опитващи се да уловят чат трафика или да надникнат в устройството ви. Тя дори ще крие съдържание в известията и списъка с чатовете, за да попречи на някой небрежно да мерне по-деликатните ви разговори.

Все пак, функцията Private Conversations идва и с някои ограничения. Може да поддържате едновременно само по един такъв защитен разговор на едно устройство. Може да прехвърляте разговорите между устройства, но ще виждате само съобщенията, изпратени и получени само на съответното устройство.

Накрая, самата функция Private Conversations е по избор. За разлика от услуги като WhatsApp, където end-to-end криптирането е по подразбиране, тук това не е така.

Въпреки това, новата опция все пак ви позволява да продължите да ползвате Skype, за да обсъждане по-чувствителни теми, вместо да се разкъсвате между различни приложения.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

8 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари