Skype откри собствен магазин за приложения

2
39

Компанията Skype пусна в действие собствен магазин за приложения, носещ името App Directory. В него са представени програми на външни разработчици, които използват програмния интерфейс (API) на Skype, съобщава изданието VentureBeat.

Към момента в магазина са достъпни 23 безплатни и платени приложения. Сред тях има програми както за Windows, така и за Mac OS X. Linux приложения в App Directory засега няма.

Приложенията са разпределени в седем категории – бизнес инструменти, програми за запис на гласови разговори, програми за запис на видео разговори, средства за отдалечен достъп до работния плот, програми за изпращане и получаване на факсове, плъгини и приложения за мобилна видеовръзка.

Ще отбележим, че програми, базирани на основани на API Skype, съществуваха и преди, но пускането в действие на App Directory позволява групирането им в един ресурс. От Skype подчертават, че приложенията, написани от разработчиците, ще бъдат добавени в магазина едва след одобряването им от администрацията на Skype.

Броят на потребителите на Skype надхвърля 600 милиона. Освен клиентите за Windows, Linux и Mac OS, съществуват и версии на Skype за мобилни платформи, както и за някои модели телевизори.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
UnderDark
UnderDark

Вече очаквам платения Skype Pro. 🙂

vankata83
vankata83

Аз пък очаквам крака за него 😛