10.8 C
София

Skype разработват Windows 8 Metro приложение

Най-четени

Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Според публикации за свободни работни позиции в сайта на Microsoft, към Windows 8 ще бъде включено Skype Metro приложение. В сайта на компанията се съобщава, че се търсят разработчици за подразделението Skype за да започнат разработката на Metro приложението, което ще е базирано на C# и JavaScript/HTML5.

“Екипът за потребителско инженерство в Skype търси страстни, умеещи да работят в екип и мотивирани разработчици за да ни помогнат да създадем Skype за новата платформа – Windows 8,” отбелязаха от Skype.

„Ще имате възможността да създадете Skype от нулата с помощта на последните технологии на Microsoft, фокусирани върху JavaScript/HTML5. А резултатът от вашата работа ще се използва от стотици милиони благодарни потребители по света.“

Второто съобщение не е много по-различно от горното, разликата е, че в него се споменава C#.

„Ще работите съвместно със служители, разработващи много-платформеното ядро на Skype в Талин, Естония и аудио/видео екипа в Стокхолм, Швеция,“ гласи публикацията.

Изготвянето на Metro приложение за Skype за Windows 8 не е никак изненадващо. И двата продукта принадлежат на Microsoft, а редмъндската компания се стреми да осигури по-голяма съвместимост между тях. Това, което остава да видим е нивото на интеграция на Skype в Windows 8 като Metro приложение и това дали ще има разлика между C# и JavaScript/HTML5 версиите.

Skype за Windows 8 Metro може да бъде включен като приложение по подразбиране за VoIP/видео разговори на таблетите с новата платформа, тъй като таблетите с Android вече предлагат видео разговори чрез Skype.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини