Skype успешно конкурира телефонните гиганти

0
28

Очаква се днес да бъдат пуснати нови версии на Skype за операционните системи Linux и Macintosh. Те ще бъдат сериозна стъпка в развитието на шестващата вече 17 месеца програма за безплатни телефонни разговори. От началото на съществуването си Skype работи изцяло със системата Windows на Microsoft, макар че още миналата година имаше тестови версии и за другите операционни системи.

Този ход от страна на Skype идва в момент когато множество щатски телефонни компании се обединяват в мултимилиардни сдружения и вероятно пазара за телекомуникационни услуги ще разклати още повече.

Броят на потребителите на Skype нараства лавинообразно – приблизително със 140 000 нови на ден. На “традиционните” компании вероятно ще им струва милиони долари достигането на подобен темп. Успехът на Skype се дължи преди всичко на така наречения voice over Internet Protocol (VoIP). Именно този протокол използва широколентовата интернет връзка като телефонна линия и за разлика от обикновените телефони се нуждае единствено от интернет връзка и компютър, но не и от телефонен оператор.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари