Skype ще предлага безплатен WiFi на много места в Обединеното кралство и Ирландия

0
18

VOIP гигантът Skype (от voice over IP – интернет телефония), притежаван от Microsoft, традиционно предлага безплатен интернет на някои летища по света и изглежда се е насочил към разширяване на услугите си. Skype вече ще предоставя безплатна WiFi връзка на много места в Обединеното кралство и Северна Ирландия чрез партньорството си с Wicoms, водеща компания в сферата на високоскоростния безжичен интернет.

Инициативата, наречена Free Skype WiFi, предвижда директните партньори на Wicoms, като големи търговски фирми, хотели и бизнес центрове, да получат рутер и съответно гореща точка за достъп до WiFi мрежата на Skype. По този начин те ще могат да предлагат безплатен интернет достъп на своите клиенти.

Когато клиентите се намират в магазин, хотел или бизнес център с Free Skype WiFi точка за достъп, ще могат да влязат в мрежата чрез своето Skype потребителско име през приложението Skype WiFi. Дори и да нямат Skype акаунт, могат да получат достъп до безжичния интернет, ако се регистрират само с имейл.

Всъщност във Великобритания безплатният интернет не е новост – компаниите Sky и BT вече предлагат хиляди точки за неограничен достъп до WiFi в Кралството. А сега, благодарение на Skype и Wicoms, клиентите ще могат да сърфират безплатно на още повече места.

За да подпомогнат още повече инициативата, Wicoms и Skype предлагат на бизнесите да получат безплатно хардуера, нужен за започването на тяхната Free Skype WiFi мрежа, но само през октомври. Освен това, дори и бизнесът да реши да не продължава да предлага услугата, може да задържи рутера, без да плаща за него.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за