Snap Minis: новото „малко“ допълнение към Snapchat

0
104

При пускането им „миниатюрите“ ще са седем

Какво ще кажете за приложение, което ви позволява да пускате други приложения в него? Snap, базираната в САЩ компания за социални мрежи, пусна Minis като комплект от миниатюрни приложения, който позволява на потребителите да имат различни изживявания в прозореца на Snapchat.

Minis, които ще са интегрирани в чат прозореца на Snapchat ще позволят на потребителите да си купуват билети за кино, да говорят с приятелите си и да медитират чрез миниатюрни приложения от трети страни, направени с HTML. Това е част от предстоящите функции, които компанията обяви на виртуалното си събитие Partner Summit.

 

В началото ще има седем Minis в Snapchat. Някои от тях ще ви позволят да изпращате окуражаващи думи на приятелите си под формата на съобщения, да медитирате или да резервирате билети за филми и да избирате места чрез Atom. Освен това можете да споделяте съдържание от Minis директно с приятели и понеже те се зареждат в движение, получателите могат да се включат моментално.

Съществуването на тези миниатюрни приложения първо беше съобщено от The Information, които го сравниха с WeChat, където потребителите могат да купуват храна, да плащат сметките си и да вършат други задачи. Тези добавки са увеличили приходите с невероятните 160% или до 113 милиарда долара за WeChat, като така то стана най-популярното приложение в Китай.

Каква е причината за появата им?

Очевидната причина зад появата на Minis е да се създадат условия за електронна търговия след като основният им съперник WhatsApp вече е навлязъл в дигиталните плащания и пазаруване. Той успя да постигне това чрез договори с компании като една от най-бързорастящите компании в Индия – Jio Platforms.

При условие, че увеличение в приходите от калибъра на това на WeChat в Китай е цел на всички платформи за съобщения, не е никак изненадващо, че Snap използва Minis, за да подобри методите си за генериране на приходи. Главният изпълнителен директор на Snap Еван Шпийгел каза пред The Verge, че Minis ще подобрят приходите на компанията чрез е-търговия и социален шопинг.

Има и още много други…

Макар че е вярно, че Minis се очаква да имат най-добрия потенциал да подобрят приходите на Snapchat, компанията обяви и други новости по време на Partner Summit, който се състоя във виртуалното пространство заради ограниченията в пътуванията поради пандемията от COVID-19. Сред другите анонси е и преобразяване на Snapchat в идните месеци.

За първи път от съществуването си, Snapchat ще получи навигационна лента, като новият дизайн се тества в продължение на 4 месеца. Навигационната лента, която скоро ще е достъпна за всички потребители, ще позволява на потребителите да стигнат до Snap Maps и оригинални клипове само с няколко бутона, като по този начин те ще станат по-достъпни в приложението.

Snap Maps ще показва основна информация за местни бизнеси, като местоположението им, адрес, работно време и ревюта от Foursquare и TripAdvisor. Компанията каза, че поръчването на храна също ще стане възможност по-късно тази година с помощта на Uber Eats като партньор

Камерата на Snapchat вече ще може да сканира растения и кучета, за да ги разпознае.

Компанията твърди, че базата ѝ данни може да разпознае около 90 процента от всички растения и дървета, докато скенера за кучета може да разпознае до 400 породи. Обмисля се и възможността за показване на информация за хранителните стойности когато се сканират пакетирани храни.

Също така, Snapchat ще позволи на потребителите си да качват публични снапове под специфични теми като „life hacks” и да преглеждат съдържание от други групи или общности. Това добавя нов слой на съдържание в платформата, в която се качват над 3 милиона публични снапове всеки ден.

А за геймърите, Snap обяви 10 нови игри за платформата.

Заглавията включват Bitmoji Paint, в която играчи от целия свят могат да допринесат към един огромен колаж. А разработчиците вече могат да лицензират Snapchat аватарите, за да ги вкарат в собствените си игри, като Scrabble GO и Uno ще са сред първите партньори.

Компанията обяви и многогодишни сделки с Disney, ESPN, ViacomCBS, NBA и NFL, които ще създават шоута за Discover раздела им, който вече ще има функция на име “Happening Now”, която ще показва подбрани заглавия от целия свят. Тя ще показва новини за политика, развлечения и спорт в лесносмилаем формат, оптимизиран за смартфони.

Добавя се и нов филтър – „Dynamic Lens”, който ще показва информация в реално време свързана с резултатите от различни мачове. Друг филтър на име „Local Lenses” ще позволява на потребителите да се обединят и да украсят сградите около тях с дигитална боя като част от съвместна картина с добавена реалност. Lens Studio на Snap, което е софтуер за създаване на филтри, вече ще позволява на разработчиците да включват собствени модели с машинно обучение.

Компанията работи и по приложения, които ще се борят със стреса и тревожността в социалните мрежи. Тя работи заедно с групата Headspace, за да създаде Mini, което ще даде достъп на снапчатърите до упражнения за медитация в приложението.

Разбира се, не всички от тези функции ще станат налични при нас веднага, тъй като повечето партньорства са насочени към потребителската база в САЩ. Но изглежда, че повечето функции, показани на Partnership Summit биха помогнали на Snapchat да се пребори с конкуренцията.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари