Softbank очаква стойността на ARM да достигне $100 млрд. до няколко години

0
554

Softbank очаква стойността на британската компания ARM, която японците придобиха през лятото на миналата година, да достигне $100 милиарда до три години. Това е заявил за Bloomberg висш мениджър в Softbank, който е отказал името му да бъде цитирано.

Компанията има сериозни намерения за ARM и не смята да спира разрастването ѝ, предава изданието. Тъкмо напротив. Softbank окуражава британците „да започнат мислят по-широко“, споделя пред Bloomberg Саймън Сигарс от ARM. Това включва сключването на големи сделки и глобална експанзия. „Той постоянно дискутира това, което се случва по света сред компаниите от групата и как да бъде изграден още по-силен бизнес“, бива цитиран Сигарс от участието си на MWC 2017, говорейки за шефа на Softbank Масайоши Сон. „Той мисли с десетилетия напред в бъдещето“.

ARM спазва договореностите си с британските власти и продължава да допълва екипите си на Острова, които към момента на сделката наброяваха 1600 човека, като цел на компанията е тази бройка да нарасне на 3200 до четири години. ARM разполага с 1000 служители в САЩ и планира наемането на още служители за китайския си офис в Шанхай.

Самите Softbank не спират разрастването и инвестициите, които отделят за развитието на бизнес операциите си. Компанията е близо до приключване на сделката с властите в Саудитска Арабия за сформирането на Vision Fund, най-големият технологичен инвестиционен фонд в света. Освен това предстои завършването на процедурата по сливане на един от сателитните стартъпи, подкрепяни от японската компания – OneWeb Ltd., с Intelsat SA.

Самият Сон има ясна визия за бъдещето. По време на WMC в Барселона той сподели убедеността си, че до 30 години интелигентността на един компютърен чип ще е равносилна човек с IQ от 10 000. Именно растежа в компютърните възможности в последните години е било и причината за придобиването на ARM, сподели Сон. Той е убеден в реализацията на сингулярността и успеха на изкуствения интелект. Именно подкрепеният от компанията, Microsoft, Apple и други IT фонд Vision Fund ще има за цел стимулирането на изследванията и разработката на AI решения и продукти.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари