Solid Power и BMW подписаха договор за съвместна работа, в рамките на който ще започне производството на акумулаторна батерия от нов тип, която ще изведе мощността на батериите за електромобили на съвсем ново ниво.

В уеб-портала на Solid Power официално бе съобщено, че необходимите разработки вече са готови. Предвижда се BMW да се заеме с внедряването на технологиите на Solid Power на пазара на електрическите автомобили.

Компаниите са създали акумулаторна батерия от ново поколение, която е значително подобрен вариант на съвременните литиевойонни батерии, в които течният електролит е заменен с твърд. Благодарение на тази модификация, новите батерии имат много висока устойчивост на износване, по-голям капацитет и се зареждат по-бързо. Освен това, изключена е възможността за самозапалване и взривяване на акумулаторните батерии.

Специалистите на компанията Solid Power са постигнали съществено понижаване на разходите в производството на новите батерии и в най-близко бъдеще се очаква падане цените на електромобилите, в които най-скъпият компонент са именно батериите.

Цената на сделката не се съобщава. BMW в момента работи върху няколко електрически модела на собствени електромобили, в които явно ще се използват батериите на Solid Power.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари