Sony демонстрира технология за разделяне на телевизионна картина за двама души

4
101

Корпорацията Sony създаде технология, която позволява на обикновен екран да се показват две изображения за двама различни наблюдатели. Условието е те да гледат към екрана от различен ъгъл, иначе ще виждат едно и също. Засега новата технология е само предварителна демонстрация.

По думите на разработчиците, използването на тази технология ще бъде много удобно, например, за геймърите, които играят по двойки. Всеки от тях ще вижда собствената си картина, без двамата да си пречат, като по този начин се избягва неудобството от разделения на две екран. Нововъведението ще позволи в бъдеще този проблем да бъде решен.

Sony демонстрира новата технология на 55-инчов телевизор от линията Bravia, заедно с премиерата на играта Killzone 3, стартирана на игрална конзола PS3. Технологията може да се използва не само при игри, а и, например, за едновременно гледане на два телевизионни канала.

За момента технологията изисква доработване, тъй като, според разработчиците, в настоящия си вид тя е подходяща само за демонстрация идеята, но не и за постоянна употреба: очите на наблюдателите се изморяват твърде много, като след няколко минути гледане започва да се появява неприятно усещане.

Ако тя бъде призната за перспективна, появяването й на пазара в доработения й вид може да се очаква в близко бъдеще.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
LB.
LB.

Не виждам какво ново са създали. Всеки знае какво е стереоскопично кино или 3д както му викат. А повечето сме пляскали съученичката с призмена линия с барбарони. Хихи, Голяма наука, откривателство…. Сони са гении

ole
ole

Това го имаше в Range Rover мисля като няква екстра, екрана в конзолата на който шофьора да си гледа навигацията, а пътника до него си гледа някво филмче

netvampire
netvampire

Аха… 2 картини в един телевизор, чиято цена дълго време ще бъде колкото на 2 телевизора без тази „екстра“. Мнооого хитро! А така някой да спомене със звука кво правиме? А??..

maxim4o
maxim4o

Слушалките действително са велико изобретение.