fbpx
-9.2 C
София

Sony Еricsson отбеляза загуби в размер на $318 млн.

Най-четени

Sony Ericsson съобщиха, че загубите им за последното четиримесечие на последната година възлизат на $318млн. Двете компании скоро ще преустановят съвместния си бизнес, след като Sony/b[] закупиха скоро частта на Ericsson в мобилния сектор и ще започнат производството на смартфони със собственото си име.

Изпълнителният директор на Ericsson, Берт Нордберг, посочи ниските продажби на пазара на смартфони като основна причина за големите загуби. Въпреки това, промяната на структурата на компанията също има определен ефект върху общото представяне. Освен това, наводненията в Тайланд, голямата конкуренция на пазара и понижените цени на смартфоните Sony Ericsson в края на миналата година са оставили своя отпечатък върху финансовото състояние на компанията.

Въпреки отрицателните резултати, Нордберг, съобщи, че като цяло годината е отбелязала старта на нова, по-успешна практика, а именно преминаването от стандартните мобилни телефони към смартфоните от по-висок клас. Според извършените анализи, продажбите на смартфони Sony Ericsson, опериращи с Android, са се увеличили с 65% през изминалата година. Най-успешни в този сектор са всички представители на семейството Xperia, а Xperia NXT ще бъде основата на новите смартфони, които предстоят да се появят на пазара през 2012г.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини