Sony изтегля 1,6 милиона телевизори по целия свят

0
53

Компанията Sony планира да изтегли от търговската мрежа около 1,6 милиона LCD телевизори Bravia по целия свят, съобщава агенция „Ройтерс“. Решението за изтеглянето е било взето след няколко инцидента, при които потребители са се оплакали от дим, идващ от телевизора. Както се оказало, причината за дима бил фактът, че някои детайли на телевизорите с времето започват да се топят.

Регистрирани са общо 11 такива случаи, всички в Япония. Не се съобщава за щети, причинени от техническия проблем, както и за инциденти в други страни. Въпреки това, от Sony поясниха, че дефектните компоненти може да са се озовали и в телевизори, доставени в други държави. На връщане подлежат всички модели, произведени през 2007 и 2008 година и продавани предимно в Европа и САЩ.

По-късно на сайта на Sony ще бъдат уточнени и условията за връщане на потенциално опасните телевизори. Освен това, производителят възнамерява да се свърже със своите клиенти и по електронната поща.

През 2006 година производители на лаптопи изтеглиха повече от два милиона батерии, доставени от компанията Sony. Причината за това бе нарушаване на технологията за производство, което можеше да доведе до пожар или експлозия на устройството.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари